Mirko Šarović: Draga mi je i Hrvatska i Srbija, ali moj novčanik je u Bosni i Hercegovini

U intervjuu koji je dao za Face TV u petak navečer Mirko Šarović potvrdio je da bi trebao biti novi državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ukoliko se to desi, rekao je, njegovi prioriteti ponovo će biti povećanje konkurentnosti domaćih prizvoda na tržištu BiH ali i ispunjenje uslova za izvoz nekih namirnica iz BiH na višemilionsko tržište EU, poput mlijeka, prenosi novinska agencija Patria.

Priorite Šaroviću bit će i snažnije privlaćanje stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu..

Šarović je državni ministar vanjske trgovine bio i ranije, ali je 2013. smijenjen na inicijativu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ostao je zapamćen po tome da nije dozvolio uvoz nekih roba iz susjedne Hrvatske bez plaćanja carine, nakon što je ova zemlja postala članicom EU.

– Ja volim i Hrvatsku i Srbiju, ali naš novčanik je u BiH – rekao je Šarović te dodao da bi to trebala biti zdrava logika i ostalih političara u Bosni i Hercegovini..

Previous Divjak: Nema tolerancije kada je u pitanju genocid u Srebrenici
Next Davis Cup : Treća pobjeda naših tenisera u Zimbabveu za plasman u drugo kolo

You might also like

NAŠI DANI

Sabina Ćudić pozvala na političku neutralizaciju Milorada Dodika

Povodom pisma Milorada Dodika upućenog Viktoru Orbanu oglasila se Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke: „Svjetonazor Milorada Dodika koji je pokazao u pismu Viktoru Orbanu već smo i vidjeli

NAŠI DANI

Potpisan sporazum između Bosne i Hercegovine i Pakistana o readmisiji (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović započeo je dvodnevnu posjetu Islamskoj Republici Pakistan susretom s pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem, javlja izvještač Fene iz Islamabada.

NAŠI DANI

Zet Dragana Čovića može biti direktor BHANSA-e do penzije

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH. Ministar