Mirko Šarović: Draga mi je i Hrvatska i Srbija, ali moj novčanik je u Bosni i Hercegovini

U intervjuu koji je dao za Face TV u petak navečer Mirko Šarović potvrdio je da bi trebao biti novi državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ukoliko se to desi, rekao je, njegovi prioriteti ponovo će biti povećanje konkurentnosti domaćih prizvoda na tržištu BiH ali i ispunjenje uslova za izvoz nekih namirnica iz BiH na višemilionsko tržište EU, poput mlijeka, prenosi novinska agencija Patria.

Priorite Šaroviću bit će i snažnije privlaćanje stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu..

Šarović je državni ministar vanjske trgovine bio i ranije, ali je 2013. smijenjen na inicijativu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ostao je zapamćen po tome da nije dozvolio uvoz nekih roba iz susjedne Hrvatske bez plaćanja carine, nakon što je ova zemlja postala članicom EU.

– Ja volim i Hrvatsku i Srbiju, ali naš novčanik je u BiH – rekao je Šarović te dodao da bi to trebala biti zdrava logika i ostalih političara u Bosni i Hercegovini..

Previous Divjak: Nema tolerancije kada je u pitanju genocid u Srebrenici
Next Davis Cup : Treća pobjeda naših tenisera u Zimbabveu za plasman u drugo kolo

You might also like

NAŠI DANI

Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima

Visoki predstavnik Valentin Inzko pohvalio je sve građane Mostara koji su jučer izašli na birališta i prvi put nakon više od deset godina glasali za svoje predstavnike. Također je pohvalio

NAŠI DANI

Komšić i Džaferović uputili čestitku građanima u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su zajedničku čestitku građanima BiH u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine te poručili da se

NAŠI DANI

Sarajevo Halal Fair 2019. – velike perspektive u halal industriji

Međunarodni sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019. održat će se od 26. do 28. septembra. Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma, Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB)