Mladi Japanac doselio u Bosnu – kaže da su mu se u našoj zemlji najviše dopali ljudi, njihovo gostoprimstvo i srdačnost

Mladi Japanac doselio u Bosnu – kaže da su mu se u našoj zemlji najviše dopali ljudi, njihovo gostoprimstvo i srdačnost

-Ovo je Noah Miyoshi. Mladić iz Japana, grada Osake. Pitate se, odakle u Sarajevu? Noah je prošle godine primio islam. I doselio se u BiH, živi u Sarajevu. Ovo mu je i drugi ramazan koji posti.

Inače Noah ima 23 godine, sportista je, bodibilder. Kod islama su ga privukle vrijednosti higijene, odgovornosti, reda i discipline.

Namaz mu je odmor za dušu. A post kaže da mu ne pada uopće teško. Kaže da mu se u BiH najviše dopali ljudi, njihova gostoprimstvo i srdačnost. Fali mu veli najviše japanska hrana.

Dok je u BiH, Noah trenira, radi, uči. Životni ciljevi su mu da formira porodicu, ostvari uspjeh u sportu i da pokrene privatni biznis. A nekad kasnije u životu, ako Allah dadne mogućnosti, da uvakifi imetak i napravi džamiju u Japanu. Noahu je inače ime dala majka po poslaniku Nuhu, ili Noi. Sa željom da njen sin jednog dana putuje svijetom.

Majčina se želja ostvarila…

Slika može predstavljati 3 osobe, ljudi stoje, spomenik i na otvorenom

Noahu želim svako dobro i puno uspjeha u planovima, svu sreću svijeta i da ljudima bude inspiracija – poručio je hafiz Nedim Botić.

Previous Dosije: „Srpska dobrovoljačka garda“
Next „Vlašićka operacija“ – sjećanje na briljantnu pobjedu Armije RBiH

You might also like

ŽIVOT

Sabit Mandžić dobio novi traktor; zahvalan ljudima koji imaju osjećaj za povratnike na Drini

Prije nekoliko dana završena je akcija prikupljanja sredstava za kupovinu traktora Sabitu Mandžiću, povratniku u Srebrenicu. Od prikupljenih sredstava Mandžiću je kupljen traktor koji je i stigao na porodično imanje

ŽIVOT

U prvom mjesecu 2019. pozitivan prirodni priraštaj samo u Sarajevskom kantonu

  Prema (prvim) podacima Federalnog zavoda za statistiku samo jedan od deset kantona FBiH bilježi veći natalitet od mortaliteta u prvom mjesecu 2019. godine – Kanton Sarajevo. U januaru je

ŽIVOT

Iz Irske u Bosnu: Radio za Amazon i Facebook, vratio se zbog djece i širenja znanja

Kemal Šanjta se sa svojom porodicom vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Irske, gdje je u proteklih deset godina radio za najveće svjetske kompanije. Razloga je mnogo, a jedan od