Mladi Japanac doselio u Bosnu – kaže da su mu se u našoj zemlji najviše dopali ljudi, njihovo gostoprimstvo i srdačnost

Mladi Japanac doselio u Bosnu – kaže da su mu se u našoj zemlji najviše dopali ljudi, njihovo gostoprimstvo i srdačnost

-Ovo je Noah Miyoshi. Mladić iz Japana, grada Osake. Pitate se, odakle u Sarajevu? Noah je prošle godine primio islam. I doselio se u BiH, živi u Sarajevu. Ovo mu je i drugi ramazan koji posti.

Inače Noah ima 23 godine, sportista je, bodibilder. Kod islama su ga privukle vrijednosti higijene, odgovornosti, reda i discipline.

Namaz mu je odmor za dušu. A post kaže da mu ne pada uopće teško. Kaže da mu se u BiH najviše dopali ljudi, njihova gostoprimstvo i srdačnost. Fali mu veli najviše japanska hrana.

Dok je u BiH, Noah trenira, radi, uči. Životni ciljevi su mu da formira porodicu, ostvari uspjeh u sportu i da pokrene privatni biznis. A nekad kasnije u životu, ako Allah dadne mogućnosti, da uvakifi imetak i napravi džamiju u Japanu. Noahu je inače ime dala majka po poslaniku Nuhu, ili Noi. Sa željom da njen sin jednog dana putuje svijetom.

Majčina se želja ostvarila…

Slika može predstavljati 3 osobe, ljudi stoje, spomenik i na otvorenom

Noahu želim svako dobro i puno uspjeha u planovima, svu sreću svijeta i da ljudima bude inspiracija – poručio je hafiz Nedim Botić.

Previous Dosije: „Srpska dobrovoljačka garda“
Next „Vlašićka operacija“ – sjećanje na briljantnu pobjedu Armije RBiH

You might also like

ŽIVOT

Izvozi u 35 zemalja! Vratio se iz Holandije i pokrenuo proizvodnju bosanskog dizajnerskog namještaja

Zlatko Tanović je od tinejdžerskih godina imao želju da se vrati u rodno Sarajevo iz Holandije i započne biznis. Vođen samo idejom, ambicijom i velikom željom nekoliko godina poslije je

ŽIVOT

Hadžija Ibrahim iz Luke kod Konjica: Svakog petka opremi Dorata pa na džumu

Ono što je za mnoge od nas automobil, za hadžiju Ibrahima Mujana iz Luke kod Konjica je njegov konj po imenu Dorat. Ibro nema vozačku. Nikada mu i nije trebala,

ŽIVOT

Iz Minhena u Visoko: Alisin povratak majci u Bosnu

Ona je do prije pet godina na njemačkom telefonski prodavala pretplatu za Sky TV. Mada se zove Alisa Mujkanović ona se dok radi predstavljala kao Johana Nojmajer. Pošto je u