Modernizacija OS BiH: Nabavljaju 205 vozila, vrijednosti 21 milion maraka

Modernizacija OS BiH: Nabavljaju 205 vozila, vrijednosti 21 milion maraka

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je novi tender vrijedan 21,2 miliona KM za nabavku 205 vozila za potrebe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tenderom, koji je podijeljen na 21 lot, predviđena je nabavka putničkih vozila niže i niže srednje klase, terenskih vozila, minibuseva, autobusa, teretnih, vatrogasnih i sanitetskih vozila.

Procijenjena vrijednost nabavke 205 vozila bez PDV-a iznosi 18,1 milion KM, a zainteresovane firme mogu da dostavljaju ponude do 11. juna.

Ministarstvo odbrane za potrebe vojske planira da nabavi 10 putničkih vozila niže i 12 niže srednje klase, 54 vozila sa devet sjedišta, 26 terenskih vozila sa pogonom na sva četiri točka i pet sjedišta, osam terenskih vozila sa devet sjedišta, cisterne, hladnjače i drugo.

Kako je navedeo u tenderskoj dokumemntaciji radi se o fazi pretkvalifikacije, a tek nakon utvrđivanja liste kvalifikovanih ponuđača, davaće se konkretne ponude.

U tenderu je navedeno i da se radi o višegodišnjem projektu osiguranja i unapređenja operativnosti vozila OS BiH od 2019. do 2021. godine.

„Ugovorni organ će zaključiti okvirni sporazum na tri godine sa najpovoljnijim ponuđačem u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, a vozila na dan isporuke ne smiju biti starija od 12 mjeseci“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Ministarstvo odbrane je prošle godine raspisalo tender za nabavku ovih vozila, ali je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila žalbu mostarskog preduzeća „Premier Febeco“ i poništila postupak.

U Ministarstvu odbrane ranije su za portal CAPITAL rekli da Oružane snage raspolažu sa više od 1.000 sepcijalizovanih vozila, ali da su ona veoma stara te da je planirano da se modernizacijom naprave uštede na održavanju i da se obnovi vozni park.

Previous Maturanti Bosanske Krupe: 'Znam da preko je bolje, ali preko nije moje'
Next BPK Goražde ima prvu žena na čelu Vlade, kao i 23-godišnju ministricu

You might also like

OTPOR BOSNE

Pripreme za obilježavanje 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Poštujući smjernice aktuelnih epidemiolških mjerama utvrđen je program obilježavanja 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Savez demobilisanih boraca TK dao je prijedlog aktivnosti obilježavanja ovog značajnog datuma iz

NAŠI DANI

Jovanović novi Komšićev savjetnik

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa predsjednikom Liberalno – demokratske partije Srbije Čedomirom Jovanovićem. Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o aktulenim političkim pitanjima

NAŠI DANI

Bijelo Polje: Skrovište graditelja Starog mosta nova turistička destinacija

Graditelj Starog mosta u Mostaru, čuveni mimar Hajrudin uspješno je obavio zadatak koji mu je 1566. povjerila turska vlast. Spojio je obale Neretve prelijepim lukom, sagradivši s obje strane kule,