Modernizacija OS BiH: Nabavljaju 205 vozila, vrijednosti 21 milion maraka

Modernizacija OS BiH: Nabavljaju 205 vozila, vrijednosti 21 milion maraka

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je novi tender vrijedan 21,2 miliona KM za nabavku 205 vozila za potrebe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tenderom, koji je podijeljen na 21 lot, predviđena je nabavka putničkih vozila niže i niže srednje klase, terenskih vozila, minibuseva, autobusa, teretnih, vatrogasnih i sanitetskih vozila.

Procijenjena vrijednost nabavke 205 vozila bez PDV-a iznosi 18,1 milion KM, a zainteresovane firme mogu da dostavljaju ponude do 11. juna.

Ministarstvo odbrane za potrebe vojske planira da nabavi 10 putničkih vozila niže i 12 niže srednje klase, 54 vozila sa devet sjedišta, 26 terenskih vozila sa pogonom na sva četiri točka i pet sjedišta, osam terenskih vozila sa devet sjedišta, cisterne, hladnjače i drugo.

Kako je navedeo u tenderskoj dokumemntaciji radi se o fazi pretkvalifikacije, a tek nakon utvrđivanja liste kvalifikovanih ponuđača, davaće se konkretne ponude.

U tenderu je navedeno i da se radi o višegodišnjem projektu osiguranja i unapređenja operativnosti vozila OS BiH od 2019. do 2021. godine.

„Ugovorni organ će zaključiti okvirni sporazum na tri godine sa najpovoljnijim ponuđačem u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, a vozila na dan isporuke ne smiju biti starija od 12 mjeseci“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Ministarstvo odbrane je prošle godine raspisalo tender za nabavku ovih vozila, ali je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila žalbu mostarskog preduzeća „Premier Febeco“ i poništila postupak.

U Ministarstvu odbrane ranije su za portal CAPITAL rekli da Oružane snage raspolažu sa više od 1.000 sepcijalizovanih vozila, ali da su ona veoma stara te da je planirano da se modernizacijom naprave uštede na održavanju i da se obnovi vozni park.

Previous Maturanti Bosanske Krupe: 'Znam da preko je bolje, ali preko nije moje'
Next BPK Goražde ima prvu žena na čelu Vlade, kao i 23-godišnju ministricu

You might also like

NAŠI DANI

Humanitarne organizacije u našoj zemlji pokrenule akcije pomoći Turskoj i Siriji – otvoreni i brojevi telefona preko kojih građani mogu donirati

Nakon katastrofalnog zemljotresa koji je u ponedjeljak ujutro pogodio jugoistočnu Tursku, Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” pokrenulo je humanitarnu akciju “Pomoć narodu Turkiye i Sirije pogođenom razornim zemljotresom”. “Akcija, koja će

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Karadžić je Sarajevo htio preimenovati u “Principovo”

  Namjera ljudi iz Muzeja Sarajeva da revitaliziraju turističko-spomenički kompleks Sarajevskog atentata, između ostalog, podrazumijevat će i povratak uklonjenih „Principovih stopa“ na mjesto sa kojeg se pretpostavlja da su upućeni

NAŠI DANI

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira: Međunarodna zajednica i dalje zadržava potrebne instrumente za osiguranje provedbe Općeg okvirnog sporazuma za mir

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) sastali su se 7. i 8. decembra 2021. godine kako bi razmotrili stanje provedbe Općeg okvirnog sporazuma