Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja u saradnji s Arhivom Federacije BiH, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizuje izložbu “Bosna u vrijeme Kulina Bana”, autora Admira Hadrovića.


Centralni eksponat izložbe je Povelja Kulina bana koja predstavlja temeljni materijalni dokaz historijskog i pravno-političkog postojanja Bosne i Hercegovine.

Otvorenje izložbe je 29.02.2020.godine (subota) u 16:00 sati u Foajeu Doma kulture Kakanj.

U Kaknju će se nizom aktivnosti obilježiti Dan nezavisnosti naše zemlje, među njima je i pohod na kraljevski Bobovac.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo uputio je poziv svim građanima, a posebno onima koji imaju direktnu korist od budžeta, da prisustvuju događajima povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine (1. mart) i Dana Patriotske lige Kakanj (3. mart).

-Poziv upućujem i osnovnim i srednjim školama da organiziraju dolazak djece na ove događaje jer progamske aktivnosti obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana Patriotske lige Kakanj najviše i organiziramo zbog mlađih naraštaja kojima ćemo na čuvanje predati našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Poziv se odnosi i na sve građane koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i koji žele da im djeca odrastaju u slobodi koja je izborena u teškim ratnim mukama, navodi se pored ostalog u pozivu.

Previous Doktor Baljić: Kineski državljani negativni na korona virus, nema potrebe za paniku
Next Predavanje akademika Rusmira Mahmutćehajića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

U Tuzli se osniva ‘Savremeno-umjetnička škola’

Osnivanje “Savremeno-umjetničke škole” u Tuzli pokrenuto je u namjeri da se ponudi jedan inovativan pristup obrazovanju djece i mladih. Koncept škole zasniva se na poboljšanju kvalitete obrazovanja i odgoja djece

RIJEČ

Meho Puzić: Svojim interpretacijama decenijama oduševljavao ljude širom svijeta

U nedjelju, 25. juna, bit će tačno deset godina kako je umro Meho Puzić, jedan od čuvara izvorne narodne muzike na našim prostorima i jedan od velikana sevdalinke. Meho je

NAŠI DANI

Švedski ministar odbrane: “Spremni smo braniti Švedsku”

Zbog sumnje u teritorijalne pretenzije Moskve, Švedska se priprema na najgori scenario. Gotland, strateški važno švedsko ostrvo ponovo se naoružava a razmišlja se i o mogućem ulasku te zemlje u