Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

 

Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone.

Investitor projekta vrijednog oko 30 miliona KM je Capital Holding d.o.o. Sarajevo koji iza sebe ima nekoliko realiziranih investicija poput poslovnog objekta Capital Tower, bivši PC Kumrovec na Čengić Vili, te Poslovni centar Liva Business Center – bivši centar A3 na Alipašinom polju.

Osnivač i vlasnik je Abdulah Mehdi, porijeklom Sirijac koji od svoje desete godine živi u Abu Dhabiju. Radi se o biznismenu koji radi u Kanadi, Danskoj, UAE, Italiji, u kojima ima fabrike i nekoliko hiljada radnika.

U realizaciji projekta učestvuje i sarajevska Agencija PIN, koja obavlja upravljanje pomenutim poslovnim objektima.

“Poduzete su sve administrativno-pravne radnje koje su bile neophodne vezano za urbanističke i druge dozvole za početne iskope. Trenutno radimo na usaglašavanju u kojem tačno momentu na proljeće i u kojem kapacitetu ćemo započeti radove”, navode iz Agencije PIN.

Glavni projekt hotela Cone uradila je firma za projektovanje, inžinjering i trgovinu Argentaria.

Prema projektu, hotel će imati 77 apartmana, 3 studija i 80 spavaćih soba. Isto tako, u okviru kompleksa trebao bi se naći unutrašnji i vanjski parking te bazen, saune i druge welness usluge.

“Izgradnjom hotela Cone sigurno će biti obogaćena turistička ponuda u glavnom gradu BiH, posebno kada je riječ o planinskom turizmu”, dodali su iz Agencije PIN.

Prema najavama, hotel bi trebao biti izgrađen najkasnije do proljeća 2021. godine kada bi trebalo biti i svečano otvorenje.

 

Izvor: Akta.ba
Previous Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a
Next Zeničani žele brendirati "Čimburijadu" i proglasiti je nematerijalnim dobrom Bosne i Hercegovine

You might also like

TURIZAM

Za osam mjeseci 1,1 milion turista

U prvih osam mjeseci ove godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.112.026 posjeta, što je više za 11,5 posto i 2.332.753 noćenja, što je više za 9,9 posto

TURIZAM

Dok svijet hrli u Dubai, Emiraćani lete ka Bosni: Flydubai će udvostručiti sarajevske operacije

Flydubai planira izvoditi do dva dnevna leta između svog čvorišta i Sarajeva u narednoj ljetnoj sezoni. Aviokompanija, koja trenutno održava šest sedmičnih linija između Dubaija i glavnog grada Bosne i

BH RAZGLEDNICA

Počitelj turistički biser Hercegovine (VIDEO)

U prošloj godini u Počitelju je zbog pandemije koronavirusa zabilježen drastičan pad broja turističkih posjeta, a mještani i turistički djelatnici tog srednjovjekovnog gradića udaljenog četiri kilometra od Čapljine nadaju se