Na Sarajevo Film Festivalu 235 filmova iz 54 zemlje

Na Sarajevo Film Festivalu 235 filmova iz 54 zemlje

Sarajevo Film Festival (SFF) u osam dana trajanja i u 18 programa prikazati će 235 filmova iz 54 zemlje.

Svjetske premijere na 23. SFF-u imat će 43 filma, a međunarodnu 23 filma.

Na danas održanom prijemu za medije direktor SFF-a Miro Purivatra zahvalio je bh. medijima s kojima je, kako je rekao, u 23 festivalske godine ostvarena uspješna, konstruktivna saradnja i koji su odigrali značajnu ulogu u promociji festivala.

– Ove godine u osam dana Festivala prikazujemo najbolju svjetsku produkciju. Posebno smo sretni da imamo više od 70 filmova iz Bosne i Hercegovine, što je pokazatelj vitalnosti bh. kinematografije – rekao je Purivatra.

Istakao je da će publika u okviru takmičarskog programa imati priliku pogledati izuzetne filmove te da ove godine prvi put SFF ima takmičarski program za studente iz čitave regije.

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom „Druga strana nade“  Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

U okviru programa Sarajevo Film Festival će ugostiti istaknutog reditelja Olivera Stonea, kojem će u okviru 23. izdanja Festivala biti uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

U okviru tog programa bit će prikazani filmovi “Intervju s Putinom“, „Rođene ubojice“, „Vod smrti  i “ Snowden“.

Ovogodišnji program, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u dvanaestom izdanju donosi 75 naslova.

On-line prodaja ulaznica počinje 1. augusta u 12 sati, a individualna  4. augusta u 10 sati  u Bosanskom kulturnom centru. Karte će se moći kupiti i u kinima  u kojima se  prikazuju filmovi.

Previous Obilježena godišnjica bitke za odbranu Žuči: Sjećanje na heroja oslobodilačkog rata Envera Šehovića
Next Divič kod Zvornika: Sve posjećenija destinacija tokom ljeta

You might also like

BAŠTINA

Konjičko drvorezbarstvo: Kandidat za uvrštavanje na listu nematerijalne baštine UNESCO-a

U prostorijama Galerije Hanikah u Sarajevu otvorena je izložba “Konjičko drvorezbarstvo”, koju organizira firma Rukotvorine iz Konjica u sklopu festivala “Sarajevska zima 2015” Izložba je otvorena i povodom kandidature konjičkog

BAŠTINA

Noć tvrđava na Vranduku – turistička promocija naslijeđa srednjovjekovne Bosne

Noć tvrđava, prekogranična kulturna manifestacija, povezala je preko 80 evropskih tvrđava koje otvaraju svoja vrata za posjetitelje s različitim zanimljivim programima. Muzej grada Zenica s partnerima je, u okviru Međunarodne

KULTURA I UMJETNOST

Đurđevdan obilježen na Trgu slobode u Tuzli

U organizaciji Udruženja žena Romkinja “Bolja budućnost”, na Trgu slobode u Tuzli je obilježen veliki romski praznik Đurđevdan.  – Danas prvi put Đurđevdan obilježavamo na Trgu slobode, a našem udruženju