Na Trebeviću brojni izletnici: Turisti iz EU iznenađeni načinom obilježavanja 1. maja

Na Trebeviću brojni izletnici: Turisti iz EU iznenađeni načinom obilježavanja 1. maja

 

Dok se 1. maj, Međunarodni praznik rada, širom svijeta obilježava radničkim protestima, stanovnici Bosne i Hercegovine odlučili su se za opušteniju verziju i organiziranje izleta, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipa AA na olimpijskoj planini Trebević zabilježila je brojne Sarajlije, ali i turiste iz drugih dijelova BiH, regije i šire. Mnogi od njih uživali su u šetnji i vremenu s porodicom i prijateljima, kao i pogledu na glavni grad Bosne i Hercegovine.

Mnogi od posjetilaca na planinu došli su nedavno otvorenom Trebevićkom žičarom.

Slobodno vrijeme i dani odmora bili su prilika i za posjetioce iz Mostara da dođu i uživaju u ljepotama Trebevića. Među njima je i Fahra Šarkić, koja je kazala kako je u posjeti porodici u Sarajevu i da u gradu boravi nekoliko dana. Oduševljena je Trebevićem, na kojem je imala priliku uživati s porodicom.

Slično mišljenje imaju i posjetioci iz Austrije, koji su kazali kako uživaju u Sarajevu. Podsjetili su da se u Austriji organiziraju protesti iako radnici imaju dobre sindikate i mnogo bolje uslove rada nego radnici u BiH.

“Ali, uvijek može bolje”, kazao je Matthias Georg.

Iznenađeni su načinom obilježavanja 1. maja u Bosni i Hercegovini, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji. Ipak, oduševljeni pogledom na Sarajevo i olimpijskom planinom Trebević, jasno im je zašto se danas veliki broj ljudi odlučio za izlete. Štaviše, dodaju kako bi i sami, kada bi imali priliku uživati u zelenilu i prirodnim ljepotama kakve imaju Sarajevo i Bosna i Hercegovina, odlučili se za izlet umjesto za proteste.

Prvomajski praznici za mnoge stanovnike Sarajeva su prilika za bavljenje sportom, provođenje slobodnog vremena s porodicom i prijateljima, daleko od gradske vreve, na izletištima i okolnim planinama po kojima je grad nadaleko poznat.

Previous Bihacit - bihaćki kamen od kojeg je sagrađen Parlament u Budimpešti i Bečka opera
Next Hus i Zmajki vode djecu kroz srednjovjekovnu Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Beograd: „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“ i skandiranje osuđeniku za genocid

Navijači Crvene zvezde priredili su neprijateljski doček novom treneru vaterpolo kluba, Mirku Vičeviću. Zvezda je ovog vikenda pobedila Šabac sa 13:6 u Superligi, meč se igrao na Dorćolu na bazenu

NAŠI DANI

U BiH stiglo 10.530 doza cjepiva Pfizer iz EU

U Bosnu i Hercegovinu danas je dopremljeno 10.530 doza cjepiva  BioNTech/Pfizer iz mehanizma Evropske unije. Riječ je o sedmom kontingentu cjepiva iz tog mehanizma. -Moramo imati na umu da su

NAŠI DANI

Legendardni komandanti Dudaković i Halilović na tribini u Tuzli: Našu lijepu Bosnu i Hercegovinu ima ko da brani!

  Tematski osvrt na 9. januar 1992. godine na kojem su govorili general Atif Dudaković i Nezim ef. Halilović Muderis, okupio je večeras nekoliko stotina građana u Bosanskom kulturnom centru