Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu povodom Međunarodnog dana porodice, a u okviru obilježavanja Dana općine Novo Sarajevo danas je organizovan niz aktivnosti za buduće roditelje i roditelje male djece, djecu i osobe starije životne dobi, javlja AA.

Organizator je Kantonalna javna ustanova “Porodično savjetovalište“ u saradnji sa Institutom za majku i dijete, a u realiziciji je učestvovao i Centar za zdravo starenje općine Novo Sarajevo.

“Namjera nam je da ukažemo na ljepotu roditeljstva i važnost porodice kao nukleusa društva, ali i da promoviramo usluge za porodicu koje pruža zajednica, odnosno institucije i organizacije na prostoru Općine Novo Sarajevo”, naveli su iz “Porodičnog savjetovališta”.

Organizovana je škola roditeljstva tokom koje će budući roditelji i roditelji male djece imati priliku upoznati se sa važnim aspektima psihološke pripreme za roditeljstvo, pripreme za babinje i dojenje, kao i čestim pedijatrijskim problemima i simptomima kod male djece.

Za najmlađe je organizirana puzijada, odnosno takmičenje beba u puzanju, ali za djecu predškolskog i školskog uzrasti edukativne radionice. Za osobe starije životne dobi organizovane su psihofizičke vježbe, te edukacije o bitnim temama vezanim za tu životnu dob.

Previous Tuzla se prije 30 godina na Brčanskoj Malti odbranila od agresora
Next Knjiga “Bosanski ratni plakati” izlazi krajem maja u SAD - dvojezično, englesko/bosansko izdanje

You might also like

ŽIVOT

Vlašički Robinzon promovira zdrav život u prirodi (Video)

Ramiz Paloš zvani vlašički Robinzon kojega smo nedavno posjetili u srcu Vlašića promovira zdrav život u prirodi jer sve što ima uzima iz prirode. Zdravlje ga dobro služi a kaže

ŽIVOT

Ajla i Mirza, mladi brančni par – vratili se iz Holandije u rodno Sarajevo i započeli biznis

  Dvoje rođenih Sarajlija upoznali su se sasvim slučajno prije deset godina preko prijatelja, a nedugo zatim rodila se ljubav, koja je prije četiri godine krunisana brakom, piše coolstyle. – Mirzini

ŽIVOT

Vitalnost i u 101. godini: Ibrahimu Sarajliću ne smetaju vrućine

I dok se oni koji su sedam, osam ili devet decenija mlađi od njega žale zbog temperatura zraka koje se ovih dana približavaju ili u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine