Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu povodom Međunarodnog dana porodice, a u okviru obilježavanja Dana općine Novo Sarajevo danas je organizovan niz aktivnosti za buduće roditelje i roditelje male djece, djecu i osobe starije životne dobi, javlja AA.

Organizator je Kantonalna javna ustanova “Porodično savjetovalište“ u saradnji sa Institutom za majku i dijete, a u realiziciji je učestvovao i Centar za zdravo starenje općine Novo Sarajevo.

“Namjera nam je da ukažemo na ljepotu roditeljstva i važnost porodice kao nukleusa društva, ali i da promoviramo usluge za porodicu koje pruža zajednica, odnosno institucije i organizacije na prostoru Općine Novo Sarajevo”, naveli su iz “Porodičnog savjetovališta”.

Organizovana je škola roditeljstva tokom koje će budući roditelji i roditelji male djece imati priliku upoznati se sa važnim aspektima psihološke pripreme za roditeljstvo, pripreme za babinje i dojenje, kao i čestim pedijatrijskim problemima i simptomima kod male djece.

Za najmlađe je organizirana puzijada, odnosno takmičenje beba u puzanju, ali za djecu predškolskog i školskog uzrasti edukativne radionice. Za osobe starije životne dobi organizovane su psihofizičke vježbe, te edukacije o bitnim temama vezanim za tu životnu dob.

Previous Tuzla se prije 30 godina na Brčanskoj Malti odbranila od agresora
Next Knjiga “Bosanski ratni plakati” izlazi krajem maja u SAD - dvojezično, englesko/bosansko izdanje

You might also like

BAŠTINA

Tragom dobrih Bošnjana: Hiža dobrog zbora Azira Šabića u Kalesiji

U Gornjim Raincima u općini Kalesija, ondje gdje Podrinjci prognani iz svojih domova napraviše naselje od 450 kuća i odmilja ga nazvaše Malom Kamenicom, jedan je čovjek snio o izgradnji

ŽIVOT

Hrabri dječak koji je dobio bitku za život: Meho Beton se nakon 20 mjeseci vratio u školu

Sada je svima, roditeljima Nedimu i Albinki Šabić, sestri Jasmini, spasitelju Osmanu Adžemoviću, komšijama, učenicima, ljekarima, onima koji su pomogli, kristalno jasno, 13-godišnji Mehmed Šabić Meho Beton dobio je najvažniju

ŽIVOT

Sarajevo: Ajka Lokmić iz Starog Grada slavi 108. rođendan

Općina Stari Grad Sarajevo, nezvanično ima najstariju stanovnicu u Bosni i Hercegovini, a možda i šire – nanu Ajku Lokmić koja danas proslavlja svoj 108.rođendan. Zbog svojih godina, Ajka se