Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu povodom Međunarodnog dana porodice, a u okviru obilježavanja Dana općine Novo Sarajevo danas je organizovan niz aktivnosti za buduće roditelje i roditelje male djece, djecu i osobe starije životne dobi, javlja AA.

Organizator je Kantonalna javna ustanova “Porodično savjetovalište“ u saradnji sa Institutom za majku i dijete, a u realiziciji je učestvovao i Centar za zdravo starenje općine Novo Sarajevo.

“Namjera nam je da ukažemo na ljepotu roditeljstva i važnost porodice kao nukleusa društva, ali i da promoviramo usluge za porodicu koje pruža zajednica, odnosno institucije i organizacije na prostoru Općine Novo Sarajevo”, naveli su iz “Porodičnog savjetovališta”.

Organizovana je škola roditeljstva tokom koje će budući roditelji i roditelji male djece imati priliku upoznati se sa važnim aspektima psihološke pripreme za roditeljstvo, pripreme za babinje i dojenje, kao i čestim pedijatrijskim problemima i simptomima kod male djece.

Za najmlađe je organizirana puzijada, odnosno takmičenje beba u puzanju, ali za djecu predškolskog i školskog uzrasti edukativne radionice. Za osobe starije životne dobi organizovane su psihofizičke vježbe, te edukacije o bitnim temama vezanim za tu životnu dob.

Previous Tuzla se prije 30 godina na Brčanskoj Malti odbranila od agresora
Next Knjiga “Bosanski ratni plakati” izlazi krajem maja u SAD - dvojezično, englesko/bosansko izdanje

You might also like

ŽIVOT

Brak Bosanca i Ukrajinke – upoznali se u Americi, žive u Podrinju (Video)

Ekipa TV PODRINJE svakodnevno bilježi brojne priče iz našeg Podrinja.  Priča Rasima Goduševića i Zorjane Myronchuk – Godušević…

ŽIVOT

Povratnik gradi etno selo u blizini Srebrenice

  Irvin Mujačić odrastao je u izbjeglištvu u Italiji i prije pet godina odlučio je da se vrati u Srebrenicu. Ljubav prema rodnom kraju i prirodi koja krasi ovaj kraj

ŽIVOT

Samohrana majka vozi drva uz pomoć lanca (Video)

Sanela Lukić iz Polja kod Busovače nema nikakvih primanja. Živi u trošnoj kući a ogrijev za zimu sama priprema. U obližnjoj šumi sabire drveni otpad i uz pomoć lanca vozi