Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Mašović u posjeti kompaniji bespilotnih letjelica Bayraktar

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Mašović u posjeti kompaniji bespilotnih letjelica Bayraktar

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović predvodi visoku vojnu delegaciju Oružanih snaga BiH koja od 20. do 24. decembra 2021. godine boravi u službenoj posjeti Oružanim snagama Republike Turske.

Uz najviše vojne počasti, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnika Senada Mašovića, dočekao je načelnik Generalštaba Vojske Republike Turske general Jašar Guler.

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović sastao se i sa najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane Republike Turske. O bilateralnoj vojno-odbrambenoj saradnji i sigurnosnoj situaciji u regiji razgovarao je sa ministrom odbrane Republike Turske Hulusijem Akarom.  (Danas su pojedini mediji objavili da će turski ministar uskoro posjetiti Bosnu i Hercegovinu.)

-Tokom posjete, između ostalog, a u okviru implementacije Sporazuma o vojno-tehničkoj pomoći između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, članovi delegacije obilaze firme za namjensku industriju, gdje imaju priliku obići proizvodne pogone i kapacitete kompanija, te prisustvovati prezentaciji i testiranju oklopnih i borbenih motornih vozila, kao i tehnološki napredne opreme iz namjenske industrije.

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Senad Mašović posjetio je Nacionalni kampus za istraživanje i razvoj bespilotnih letjelica ‘Ozdemir Bayraktar’. Čelnici Baykara ugostili su Mašovića, što je objavljeno i na službenom Twitter nalogu ovog poznatog turskog kampusa za razvoj bespilotnih letjelica.

Previous FIBA o bosanskim košarkašicama: Godina Zmajica
Next Cazin gradi bazen - projekt vrijedan 5 miliona maraka

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena 18. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, te brojne druge delegacije danas

OTPOR BOSNE

Obilježena godišnjica bitke za oslobađanje Mijatovića kose: Sjećanje na ratnog heroja Safeta Isovića i njegove saborce

Na Mijatovića kosi danas je obilježena 24. godišnjica oslobađanja ovog područja od agresorskih snaga i pogibije ratnog heroja Safeta Isovića, zamjenika komandanta Druge viteške motorizovane brigade, dobitnika najvećeg ratnog priznanja

NAŠI DANI

CIK BIH: Opći izbori 2. oktobra

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 2. oktobra ove godine, rekao je danas predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK) Suad Arnautović, a to tijelo 4. maja objavit će odluku o