Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i njen test na koronavirus je negativan. Tačno je da je smještena na jedan od odjela UKC Tuzla, potvrdila je Federalnoj televiziji njena kćerka Hurija Karić.

‘Ostalo je još da se uradi CT nalaz pluća nakon čega će je prebaciti u Plavu bolnicu. Trebaju uraditi i neke dodatne nalaze, pa ćemo vidjeti šta dalje. Mama je dobro i lijepo izgleda, pokretna je i na nogama. Sumnja se da je njeno zdravstveno stanje malo narušeno od posljedica moždanog udara od ranije”, kaže nam Hurija.

Podsjetimo sedamdesetogodišnja nana iz Konjević Polja već više od dvadeset godina vodi pravnu bitku, zbog nelegalno izgrađene crkve u njenom dvorištu. U aprilu prošle godine je  istekao rok iz presude Suda za ljudska prava u Strazburu do kojeg je crkva trebala biti uklonjena, no ona i dalje stoji u aviji nane Fate.

’’Neću ja još nigdje, neka niko ne brine, dobro sam hvala Bogu. Ne idem nigdje dok ne završim posao oko uklanjanja crkve’’, rekla je nana Fata, a prenosi nam njena kćerka Hurija.

‘’Pacijentica F.O. je primljena kao pulmološki pacijent u Kliniku za plućne bolesti UKC Tuzla. Njeno trenutno zdravstveno stanje zahtijeva dalje ljekarsko praćenje, ali je pacijentica stabilna i komunikativna’’, potvrdila je za FTV Ersija Aščerić – Mujedinović, šefica Press službe UKC Tuzla.

Previous Završena sabotaža oko respiratora! Napokon verificirani i pušteni u rad
Next Ibišević i Zukanović družili se s mladim fudbalerima u Vogošći

You might also like

ŽIVOT

Mato Janjić se vratio iz Austrije i otvorio farmu krava

Mato Janjić, tridesetrogodišnjak iz nasela Jenjić pokraj Orašja, djetinjstvo i školske dane proveo je u Austriji, no prošle godine vratio se u Bosnu i Hercegovinu. Odlučio je baviti se stočarstvom

ŽIVOT

‘Srce za djecu oboljelu od raka’, BH Telecom i Sergej Barbarez ‘Zajedno u trci za život’

 Kompanija BH Telecom, Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez ozvaničili su danas u Sarajevu suradnju u određenim aktivnostima za podršku

ŽIVOT

Luka Garza na svoj rođendan majci Šejli poklonio automobil

Ubrzo akon što je u javnost dospjela informacija da je NBA igrač Luka Garza dobio bosanske papire, ovaj košarkaš Detroita odigrao je svoju najbolju utakmicu u sezoni ubacivši 20 poena.