Naša stranka neće podržati Koaliciju, HDZ i Kordić dobijaju Mostar

Naša stranka neće podržati Koaliciju, HDZ i Kordić dobijaju Mostar

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara najavljen je za danas, s početkom u 16 sati kada će se po treći put pokušati izabrati gradonačenik Mostara.

Iz Naše stranke navode da su svojim glasačima  obećali da će fokus staviti na njihove probleme – odvoz smeća, bespravnu gradnju, kolektor, zapošljavanje, te da nećemo raditi na principu ‘šta Salem kaže, Ljubo potpisuje’ niti podržavati one koji tako rade već dvije decenije.

– S ciljem davanja šanse mogućnosti da BH Blok utiče na zaustavljanje takve prakse, aktivno smo učestvovali u razmatranju rješenja koje bi uključilo sve političke subjekte i omogućilo dvotrećinsku većinu za usvajanje budžeta. Na žalost, ni za tako nešto nije bilo pune podrške, navode iz Naše stranke.

Dodaju da su im HDZ i SDA ostavili jedinu mogućnost – da ne podržimo njihove kandidate.

– U okolnostima u kojima te stranke nisu bile spremne odustati od svojih ranijih dogovora, Mostaru je neophodna jaka opozicija koja će ukazivati na njihove greške, otkrivati njihove afere i forsirati multietničku perspektivu Mostara. Nama je, kao i ranije, cilj da ponudimo drugačiju viziju, da budemo most između različitosti, vezivno tkivo Mostara, uvijek insistirajući šta je ispravno, jasno navodeći probleme i nudeći rješenja. Naše vijećnice su u potpunosti jedinstvene po ovom pitanju i oko toga smo od početka jasni, poručuju iz Naše stranke.

(Vijesti.ba)

Previous Projekt 3MT: Unikatna prilika za ubrzani razvoj nauke u Bosni i Hercegovini
Next Reakcije: NS je za BiH isto ono što je URA za CG

You might also like

NAŠI DANI

Tintor optužen za ratne zločine u Vogošći

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Jovana Tintora (65), koji se tereti za krivično djelo zločin protiv čovječnosti počinjen u proljeće i ljeto 1992. godine na

NAŠI DANI

Svaki dan sjećati se ljudi zaslužnih za slobodu u kojoj živimo

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.

NAŠI DANI

Fikret Abdić opozvan s mjesta načelnika Velike Kladuše

Općinsko vijeće Velike Kladuše danas je izglasalo opoziv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva nezavisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a.