Naši mladi kickboxeri osvojili 14 medalja na EP-u u Mađarskoj

Naši mladi kickboxeri osvojili 14 medalja na EP-u u Mađarskoj

Kickbox reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 14 medalja na Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u mađarskom Gyoru.

Zlatnu medalju osvojila je Adna Behrem, dok su srebrene odnijeli Zaim Kulanić, Adna Hodžić, Amar Jusupović i Lamija Hamulić.

Bronzane medalje odnijeli su Huso Turić, Tamara Radovanović, Aleksandar Milošević, Sergej Pudar, Ivan Marković, Ema Hamulić i Dino Ružnić

Posljednjeg takmičarskog dana Almin Hodžić, član KBV “Flek Tom-Cat” iz Tuzle, borit će se za zlatnu medalju ili potvrdu srebrene medalje u disciplini low kick.

Vođa bosanskohercegovačkog tima bio je Salko Zildžić, a selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Veselin Đuričić.

Treneri reprezentacije Bosne i Hercegovine su Senad Osmanović, Redžep Halilović, Zijad Halilović, Husein Alibalić, Slobodan Radovanović, Senad Ćatić, Amel Litrić, Husein Bečirević, Samir Hamulić, Mustafa Zulić i Bećo Durdžić.

Na takmičenju je učestvovalo 1.991 takmičara iz 39 država članica WAKO organizacije raspoređenih u 255 uzrasno/težinskih kategorija.

Izvor: Agencije

Previous Firma iz Zenice proizvodi odjevne komplete za policiju i sigurnosne snage Danske
Next Emir Spahić - neko koga bi voljeli imati za brata

You might also like

SPORT

U Bosni i Hercegovini postoji interes i potencijal za razvoj karlinga (VIDEO)

  Evropski omladinski zimski olimpijski festival (EYOF) koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu donio je sportsku novinu u Bosnu i Hercegovinu. U pitanju je karling, sport koji već

SPORT

Žuč: Pri kraju radovi na izgradnji sportskog strelišta na otvorenom

Prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom koje je izgrađeno u poslijeratnom periodu u Sarajevu, nalazi se u općini Novi Grad, na brdu Žuč, mjestu odbrane Sarajeva i Bosne i

SPORT

Zaslužio poštovanje Nijemaca: Navijači Schalkea se dirljivom porukom oprostili od bosanskog fudbalera

Sead Kolašinac je u subotu odigrao posljednju domaću utakmicu u dresu Schalkea. Rudari su remizirali 1:1 s HSV-om, a navijači su se na poseban način zahvalili bosanskohercegovačkom reprezentativcu koji je