Navijači kampuju u Zenici kako bi ujutro stigli kupiti ulaznice za utakmicu Bosna – Irska

Skoro stotinu navijača nogometne reprezentacije Bosne i Heregovine kampuje ispred poslovnice Centrotoursa u Zenici kako bi bili sigurni da će ujutro doći do ulaznica za prvu utakmicu baraža između Bosne i Hercegovine i Irske, koja se igra u okviru kvalifikacija za Euro 2016. naredne godine u Francuskoj.

Prvi navijači došli su i zauzeli svoje mjesto nešto prije 15 sati.

– Često smo prinuđeni kampovati ispred prodajnih mjesta, kako bi izbjegli vrtoglave cijene kod preprodavača ulaznica. Iako nije prijatno biti vani, želja za bodrenjem naših Zmajeva uživo sa tribina našeg stadiona jača je od svega – kaže za Patriju Zeničanin Muris Hrnjić.

– Nadam se kako ćemo uz ugodno druženje svi zajedno lakše dočekati 9 sati ujutro, kada će karte biti puštene u prodaju – dodaje on.

Navijačima ne smetaju ni niske temperature, kako pada noć u Zenici je sve hladnije, ali atmosfera među navijačima sve usijanija.

Prva baražna utakmica na rasporedu je 13. novembra na stadionu Bilino Polje u Zenici, a 16. novembra u Dablinu. Svih 2.500 ulaznica za bh. navijače za utakmicu u Irskoj također su rasprodane, piše NAP.

Previous Izjave Adila Zulfikarpašića
Next Zbog čega se odgađala objava rezultata popisa 1971. godine?

You might also like

NAŠI DANI

Preminuo šejh Saleh Abdullah Kamel; godišnje stipendirao 500 učenika iz naše zemlje

Šejh Saleh Abdullah Kamel, ugledni saudijski biznismen i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, zahvaljujući kojem je svake godine 500 djece iz Bosne i Hercegovine stipendirano, umro je u ponedjeljak u

NAŠI DANI

Održana tribina Zatiranje historije i sjećanja

  Tribina pod nazivom “Zatiranje historije i sjećanja” održana je u petak navečer u Mostaru.  Tokom tribine predstavljen je interaktivni narativ “Zatiranje historije i sjećanja”, koji je temeljem činjenica iznesenih

TURIZAM

U Varšavi i Londonu predstavljene turističke atrakcije naše zemlje

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma  u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra 2016 godine. Sajam pod nazivom “World Travel