Navijači kampuju u Zenici kako bi ujutro stigli kupiti ulaznice za utakmicu Bosna – Irska

Skoro stotinu navijača nogometne reprezentacije Bosne i Heregovine kampuje ispred poslovnice Centrotoursa u Zenici kako bi bili sigurni da će ujutro doći do ulaznica za prvu utakmicu baraža između Bosne i Hercegovine i Irske, koja se igra u okviru kvalifikacija za Euro 2016. naredne godine u Francuskoj.

Prvi navijači došli su i zauzeli svoje mjesto nešto prije 15 sati.

– Često smo prinuđeni kampovati ispred prodajnih mjesta, kako bi izbjegli vrtoglave cijene kod preprodavača ulaznica. Iako nije prijatno biti vani, želja za bodrenjem naših Zmajeva uživo sa tribina našeg stadiona jača je od svega – kaže za Patriju Zeničanin Muris Hrnjić.

– Nadam se kako ćemo uz ugodno druženje svi zajedno lakše dočekati 9 sati ujutro, kada će karte biti puštene u prodaju – dodaje on.

Navijačima ne smetaju ni niske temperature, kako pada noć u Zenici je sve hladnije, ali atmosfera među navijačima sve usijanija.

Prva baražna utakmica na rasporedu je 13. novembra na stadionu Bilino Polje u Zenici, a 16. novembra u Dablinu. Svih 2.500 ulaznica za bh. navijače za utakmicu u Irskoj također su rasprodane, piše NAP.

Previous Izjave Adila Zulfikarpašića
Next Zbog čega se odgađala objava rezultata popisa 1971. godine?

You might also like

NAŠI DANI

Manji entitet u Bosni – raj za Janšine prijatelje

Prema podacima Uprave za sprečavanje pranja novca Slovenije, od 2016. godine do danas, državljani Bosne i Hercegovine, uglavnom nastanjeni u Banja Luci i drugim gradovima Republike srpske, oprali su preko

SPORT

Bosanska teniserka na turniru u Francuskoj pobijedila favorizovanu Amerikanku, osvajačicu US Opena

Dugo će pamtiti debi na WTA turu Nefisa Berberović, s obzirom da je na turniru u Strazburu slavila pobjedu protiv Amerikanke Sloun Stivens – 2:6, 6:4, 6:1. Teniski dan obilježila

NAŠI DANI

Oko 200 Bišćana u proljetnoj akciji čišćenja

  Proteklog vikenda u Bihaću je organizovano veliko proljetno čišćenje turističkih lokacija i obala rijeke Une. U akciji je učestvovalo oko dvije stotine Bišćana. Predstavnici  rafting  organizacija i Turističke zajednice