Ne prestaju izraelski napadi na bolnice i škole u Gazi

Ne prestaju izraelski napadi na bolnice i škole u Gazi

Zdravstvene ustanove u Gazi su pretrpane ranjenicima, dok UN upozorava na katastrofalne posljedice, te širenje straha i panike.

Izrael je proširio napade u centralnom i južnom dijelu Gaze. Civili u tom području doživjeli su jednu od najgorih noći od početka rata, koji traje gotovo dva mjeseca.

Više od 100 Palestinaca ubijeno je u sinoćnjem izraelskom bombardovanju Gaze. Od subote je ubijeno više od 800 ljudi, a od 7. oktobra najmanje 15.899. Među metama je bio izbjeglički kamp Jabalia, gdje su spasioci tokom noći rukama otkopavali ruševine u potrazi za preživjelima.

Izraelske snage gađale su bolnicu Kamal Adwan, na sjeveru Gaze. Iz tamošnjeg ministarstva zdravlja navode da je ta ustanova pred gašenjem zbog nedostatka struje.

U napadu je ubijeno najmanje četvero ljudi, a ranjeno devetero. Sve žrtve su raseljeni Palestinci koji su u bolnici potražili sklonište. Zdravstvene ustanove u Gazi su pretrpane ranjenicima, dok UN upozorava na katastrofalne posljedice, te širenje straha i panike. Ministarstvo zdravlja u Gazi optužuje Izrael da namjerno cilja bolnice kako bi ih primorali na zatvaranje.

Videoprilog AJB.

Previous Podignuta optužnica protiv sedam osoba za krivično djelo genocida
Next Književnici - Hajdarević je obilježio našu kulturnu i književnu scenu

You might also like

NAŠI DANI

Stvarni razlozi “odgađanja” vojne vježbe: Srbija namjeravala u BiH poslati pripadnike 63. padobranske i 72. brigade za specijalne operacije

Ove dvije jedinice učesvovale su u borbenim akcijama u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih. Niški specijalci djelovali u Sarajevu. Osim angažmana specijalaca iz Srbije, bila je planirana još jedna “diverzija”.

NAŠI DANI

Kur’an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici

Primjerak časnog Kur’ana danas je vraćen fočanskom džematu i Aladža džamiji, pored koje je nakon njenog rušenja Božiju knjigu pronašla Fočanka koja ju je čuvala punih 27 godina. Dan nakon

NAŠI DANI

Sarajevski gimnazijalci zlatni na STEM Grand Final Olimpijadi u Frankfurtu

Veliki uspjeh sarajevskih učenika potvrda je da u Bosni i Hercegovini odrastaju izuzetno pametni i talentovani mladi ljudi. “Nakon rada koji je trajao gotovo cijelu školsku godinu, zatim kvalifikacija i