Neobičan poklon mladih visočkih inženjera: Haris i Irfan za izgradnju lokalne škole donirali znanje

Neobičan poklon mladih visočkih inženjera: Haris i Irfan za izgradnju lokalne škole donirali znanje

Dva mlada inženjera iz Visokog odlučili su pokloniti kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju lokalne škole, čija gradnja treba početi ove godine u selu Goduša. Rekli su da im je cilj na ovaj način potaknuti i druge donatore da pomognu izgradnju škole u kojoj se obrazuje oko 60 mališana.

Mladi inženjer građevine Haris Džafić i njegov prijatelj Irfan Hadžiomerović, koji je arhitekta, već nekoliko dana rade na izradi projekta za buduću školu, i vrlo su ponosni na to.

– Ljudima je ponekad teško odvojiti novac za druge. Jer, mnogi ga često nemaju dovoljno ni za sebe. Mi smo zbog toga odlučili donirati naše znanje i vrijeme, kako bi podsjetili ljude da mogu pomoći i na drugačiji način, samo ako to želite – rekao je Džafić za agenciju Patria.

– Nekome je lakše dati samo novac, ali nekome je lakše pomoći nekim drugim resursima kojima raspolaže. To na koncu svega nije ni važno, bitno je da na bilo koji način date doprinos društvu – dodao je Džafić. On lično misli da ljudi najviše trebaju pomogati drugima da se obrazuju.

Članovi visočke fondacije “Mi za djecu”  pokrenuli su projekt izgradnje lokalne škole u selu Goduša, prije nekoliko mjeseci. Postojeća škola, koja je dotrajala, i koja je postala opasna za boravak djece u njoj, bit će porušena tokom ljetnog raspusta, a na tom mjestu gradit će se novi objekat sa dvije lijepe učionice.

Ukoliko želite pomoć izgradnju ove škole kontaktirajte Fondaciju.

Previous FERHADIJA FOTO NATJEČAJ, APRIL 2016: POZIV ZA FOTOGRAFE DA POSJETE BANJA LUKU
Next VIDEO - Mitropolit Mihailo: Od Karadžića su ovo napravile SPC i SANU

You might also like

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova naše države se sastala sa ministrom vanjskih poslova Pakistana

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas se, 18. decembra 2021. godine, u Islamabadu sastala sa ministrom vanjskih poslova Islamske Republike Pakistan

NAŠI DANI

Dačić: Republika srpska nije genocidna tvorevina nego najveća pobjeda srpske politike

-Mi smo patriote i najvažnija nam je Srbija, a ona ne smije ući u NATO, u Ustavu Srbije mora da bude zapisano da će biti vojno neutralna, nema priznanja Kosova

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Radomir Šušnjar za “živu lomaču” u Višegradu osuđen na 20 godina

Prvostepenom presudom Radomir Šušnjar, osuđen je na 20 godina za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Višegradu 1992. godine, javlja AA. Radomir Šušnjar zvani “Lalco”, tereti se za sudjelovanje u