Neumlje iz susjedstva:  Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

Neumlje iz susjedstva: Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

“Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu

Poznati spisatelj Hrvoje Hitrec predlaže vojnu invaziju na Bosnu i Hercegovinu, i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorije u Ukrajini. Tim manevrom, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu Projekt Velebit, izbjegla bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta.

“Ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?”, piše Hitrec o mostu. “Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Za pretpostaviti jest kako pod “nemirnom integracijom” i putinovskim rješenjem Hitrec misli na vojnu okupaciju, kakvu je ruski predsjednik izveo na Krimu. Početkom 2014. godine ruske su snage zauzele teritoriju Krimskog polutoka i isforsirale njegovo pripajanje Ruskoj federaciji, piše Telegram.

Hitreca, jednog od osnivača HDZ-a te autora nekada popularnih Smogovaca, možemo podsjetiti na presudu Haškog tribunala po pitanju UZP-a.

Hrvatski Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine nije prošao devedesetih godina prošlog vijeka – i osuđen je pred čitavim svijetom!

Šteta što su neke osobe, ali i politike iz našeg okruženja, i dalje zatrovane i izgubljene u smogu nacionalističkih i iredentističkih zabluda.

(MiruhBosne/Telegram)

Previous RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine
Next Dalmatinci: Pretrpjet ćemo velike štete, Bosanci su stalni gosti

You might also like

RIJEČ

Otvoreno pismo šefu Misije OSCE-a u BiH povodom njegove izjave da odustanemo od revizije Tužbe: IDITE JEVREJIMA I TRAŽITE OD NJIH DA NE SPOMINJU HOLOKAUST!

Javljamo vam se u ime naše grupe ‘Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH’ koja broji skoro 65,000 članova- građana BiH različite etničke pripadnosti. Povod našeg javljanja je vaša više

NAŠI DANI

Učenici sarajevskih škola obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

  Oko 200 djece, učenika sarajevskih osnovnih i srednjih škola, okupilo se danas ispred Doma Oružanih snaga. Oni su učesnici dvosatnog performansa koji je organizovan u sklopu obilježavanja 1. marta,

NAŠI DANI

Bajrović: Šef obavještajne se hapsi bez osnova samo tokom državnog udara!

Politički analitičar Reuf Bajrović prokomentarisao je privođenje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića -Hapšenje Mehmedagića je bez ikakve sumnje politički motivisano. Cilj je da Beograd/Zagreb konačno probiju u OSA. Svaka druga interpretacija