Neumlje iz susjedstva:  Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

Neumlje iz susjedstva: Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

“Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu

Poznati spisatelj Hrvoje Hitrec predlaže vojnu invaziju na Bosnu i Hercegovinu, i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorije u Ukrajini. Tim manevrom, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu Projekt Velebit, izbjegla bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta.

“Ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?”, piše Hitrec o mostu. “Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Za pretpostaviti jest kako pod “nemirnom integracijom” i putinovskim rješenjem Hitrec misli na vojnu okupaciju, kakvu je ruski predsjednik izveo na Krimu. Početkom 2014. godine ruske su snage zauzele teritoriju Krimskog polutoka i isforsirale njegovo pripajanje Ruskoj federaciji, piše Telegram.

Hitreca, jednog od osnivača HDZ-a te autora nekada popularnih Smogovaca, možemo podsjetiti na presudu Haškog tribunala po pitanju UZP-a.

Hrvatski Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine nije prošao devedesetih godina prošlog vijeka – i osuđen je pred čitavim svijetom!

Šteta što su neke osobe, ali i politike iz našeg okruženja, i dalje zatrovane i izgubljene u smogu nacionalističkih i iredentističkih zabluda.

(MiruhBosne/Telegram)

Previous RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine
Next Dalmatinci: Pretrpjet ćemo velike štete, Bosanci su stalni gosti

You might also like

NAŠI DANI

Protest žrtava zbog ‘Dana ruskih dobrovoljaca’ u Višegradu (Video)

Zatraženo od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da zabrani skup, zbog izazivanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje, razdora i netrpeljivosti. U Višegradu, na istoku Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak je obilježen

NAŠI DANI

Europarlamentarka Strik u posjeti našoj zemlji: Upozorava na kompromise koji bi mogli učvrstiti etničke podjele

U Bosni i Hercegovini vlada politička kriza koja prijeti eskalacijom stanja, napisala je danas europarlamentarka iz grupacije Zelenih (Nizozemska) Tineke Strik koja boravi u službenoj posjeti BiH na svom Twitter

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bratunčani poručili da nisu zaboravili genocid – Sutra dženaza za deset civilnih žrtava (FOTO)

Podsjećanje na ratne zločine u Bratuncu pod nazivom “Dani genocida nad Bošnjacima opštine Bratunac”, nastavljeno je danas kada su sa Ljubovijskog mosta u Drinu bačene 603 ruže, koje simboliziraju prerano