Neumlje iz susjedstva:  Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

Neumlje iz susjedstva: Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

“Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu

Poznati spisatelj Hrvoje Hitrec predlaže vojnu invaziju na Bosnu i Hercegovinu, i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorije u Ukrajini. Tim manevrom, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu Projekt Velebit, izbjegla bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta.

“Ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?”, piše Hitrec o mostu. “Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Za pretpostaviti jest kako pod “nemirnom integracijom” i putinovskim rješenjem Hitrec misli na vojnu okupaciju, kakvu je ruski predsjednik izveo na Krimu. Početkom 2014. godine ruske su snage zauzele teritoriju Krimskog polutoka i isforsirale njegovo pripajanje Ruskoj federaciji, piše Telegram.

Hitreca, jednog od osnivača HDZ-a te autora nekada popularnih Smogovaca, možemo podsjetiti na presudu Haškog tribunala po pitanju UZP-a.

Hrvatski Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine nije prošao devedesetih godina prošlog vijeka – i osuđen je pred čitavim svijetom!

Šteta što su neke osobe, ali i politike iz našeg okruženja, i dalje zatrovane i izgubljene u smogu nacionalističkih i iredentističkih zabluda.

(MiruhBosne/Telegram)

Previous RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine
Next Dalmatinci: Pretrpjet ćemo velike štete, Bosanci su stalni gosti

You might also like

OTPOR BOSNE

Nijaz Miljković: Patriotizam je borba da bude bolje u ovoj državi, u ratu i poslije (Video)

Sinoć je preminuo Nijaz Miljković, komandant ratne 506. brdske brigade Major Nijaz Miljković (62) tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. – ’95, u određenim periodima obavljao je zadatke i dužnosti komandanta tri

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sarajevo: Promoviran zbornik radova s naučne konferencije o genocidu u Srebrenici

Promocija zbornika radova s Međunarodne naučne konferencije pod nazivom “Genocid nad Bošnjacima, Srebrenica 1995‒2020: uzroci, razmjere i posljedice” upriličena je danas u Sarajevu, javlja AA. Rasim Muratović, direktor Instituta za

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica pogibije heroja bosanske odbrane komandanta Safeta Zajke

Dvadeset šesta godišnjica pogibije legendarnog komandanta  2. Viteške motorizirane brigade, dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, nosioca Ordena heroja oslobodilačkog rata i generala Armije RBiH Safeta Zajke obilježena je polaganjem