Nikolaidis Dodiku: da se ne začudi ako opet bude bombardovanje kao što je bilo ovo koje su baš ovih dana oplakivali

Nikolaidis Dodiku: da se ne začudi ako opet bude bombardovanje kao što je bilo ovo koje su baš ovih dana oplakivali

Književnik i publicista Andrej Nikolaidis komentarisao je izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica o čemu je govorio u intervjuu za Espreso.rs.

“Ovo je prvorazredan skandal. Dakle, imate čovjeka koji predsjedava jednom državom, u ovom slučaju Bosnom i Hercegovinom, koji javno kaže da će vam oduzeti dio teritorije. Naravno, moguće je tome prići i crnohumorno. Vi ste vidjeli da tamo u sklopu te države koju on zamišlja je i takozvano Kosovo i Metohija. Dakle, šanse da to zaista bude tako su manje no minimalne.

Moguće je takođe Dodiku napomenuti da je Crna Gora članica NATO-a, pa dakle ako je naumio silom, a ne može drugačije nego silom, oduzeti dio teritorije Crne Gore, moraće se suočiti sa Sjevernoatlanskim savezom zato što je Sjevernoatlanski savez dužan da brani teritorijalni integritet svake svoje članice pa tako i Crne Gore pa bi moja moja poruka Dodiku bila da se ne začudi ako opet bude bombardovanje kao što je bilo ovo koje su baš ovih dana oplakivali”, poručio je književnik Nikolaidis Dodiku.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić komentarisao je “prekrajanje granica”, o kojima je ponovo govorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te poručio kako će granica između BiH i Srbije biti dok je “svijeta i vijeka”.

“Možda je Dodik crtao granice gdje će biti 4G plus mreža. Pretpostavljam da je to, jer granica na Drini je granica između države Bosne i Hercegovine i države Srbije. Ona je tu stoljećima i ostat će do Sudnjeg dana. Dok bude svijeta i vijeka, ta granica će biti granica između dvije prijateljske, komšijske, susjedne države”, istakao je Zvidzić.

Izvor: N1

Previous Bosna je u situaciji kao i prije 816 godina pri potpisu Bilinopoljske izjave
Next Rukometna reprezentacija nastavlja kvalifikacije za EP (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

U toku pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, na Maršu mira oko pet hiljada učesnika

U tijeku su pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. Na ovogodišnjem Maršu mira Nezuk – Potočari očekuje se više hiljada učesnika, a broj žrtava koje će biti ukopane 11.

NAŠI DANI

Od 15. juna BH vozom prema moru

Željeznice FBiH obavještavaju putnike da će u sezoni od 15.06. do 31.08.2019. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog BH voza na relaciji Sarajevo- Čapljina- Sarajevo i proširenja putničke

NAŠI DANI

Silajdžić: Našem članstvu u NATO-u treba dati najviši mogući prioritet

Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, doktor međunarodnog prava bio je gost Vijesti u 7 Hayat TV-a. Šta to piše u dokumentu kojeg je objavio predsjednički kandidat Joe