Nove aviolinije tokom ljeta – Sarajevo se povezuje s Podgoricom, Tiranom i Muskatom

Nove aviolinije tokom ljeta – Sarajevo se povezuje s Podgoricom, Tiranom i Muskatom

-Omanski niskotarifni avioprijevoznik Salam Air nastavit će sezonske letove između Muskata i Sarajeva ovog ljeta sa dvosedmičnim letovima koji će početi 2. jula.

Letovi će se saobraćati srijedom i nedjeljom sa avionom Airbus A321neo sa 212 sjedišta do 6. septembra. Prevoznik je rekao također razmatra niz novih ruta u istočnoj Evropi, piše exyuaviation.

-Nacionalni avio prevoznik “Air Montenegro” otvara direktnu avio liniju između Podgorice i Sarajeva. Letovi će se realizovati od 19. juna do 18. septembra, jednom nedjeljno .

Imajući u vidu dodatno interesovanje turista sa tržišta Federacije BiH za predstojeću glavnu turističku sezonu, kao i interese crnogorske turističke privrede,  biznis zajednice Crne Gore i BiH, ali i građana Crne Gore u pravcu unapređenja dobrosusjedskih odnosa, političke i ekonomske saradnje i efikasnije i lakše povezanosti, “Air Montenegro” će uspostaviti saobraćaj svakog ponedeljka, počev od 19. Juna u 10:50h iz Podgorice , sa povratkom u 15:10h iz Sarajeva.

JP Aerodromi Crne Gore u saradnji sa Aerodromom Sarajevo su inicirali pokretanje direktne avio linije u avgustu prošle godine, što će nakon deset mjeseci u okviru partnerske saradnje biti uskoro realizovano.

Oba aerodroma će sa svojim operativno-tehničkim kapacitetima podržati realizaciju letova između glavnih gradova Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je dogovoreno na sastanku predsjednika Odbora direktora ACG, Eldina Dobardžića i direktora Aerodroma Sarajevo, Alana Bajića na sastanku koji je uslijedio nakon učešća na Sarajevo biznis forumu.

(MiruhBosne)

Previous Duraković: Šutnja na poruke Dodika i Putina je šokantna, to je beščašće!
Next U Potočarima promovisana knjiga "Usporeni genocid u Bosni" autora Diega Arrie

You might also like

TURIZAM

Adis Tanović izložbama fotografija i fotomonografijom predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Skandinaviji

Autor promocije “BiH u EU” Adis Tanović organizirat će od 6. do 21. marta u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj 15 izložbi fotografija i prezentacija fotomonografije Bosne i Hercegovine. Na izložbi

TURIZAM

U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

U organizaciji turističkih zajednica Kantona Sarajeva i Grada Tuzle, u Vijećnici je jučer predstavljen program „Ljetujte u Tuzli“.  Promociji su prisustvovali gradonačelnici Sarajeva i Tuzle, Benjamina Karić i Jasmin Imamović te

TURIZAM

Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

  Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone. Investitor projekta vrijednog oko 30 miliona KM je Capital Holding d.o.o. Sarajevo koji iza sebe ima