Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je 575.000 konvertibilnih maraka (KM), koje će uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO, kako bi novogradski penzioneri uz januarsku penziju dobili i po dodatnih 50 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu vrstu pomoći od Općine Novi Grad dobiće oko 11.500 penzionera, a načelnik Semir Efendić istakao da se radi o socijalnom programu podrške penzionerima sa najnižim penzijama, koji se realizuje već treću godinu zaredom.

“Zadovoljan sam da imamo mogućnost iz našeg budžeta izdvojiti jedan tako značajan iznos od skoro 600.000 KM, kako bi svi penzioneri u Novom Gradu, koji imaju minimalnu penziju dobili po 50 KM.

To jeste minimalan iznos, ali nakon što smo to realizovali u prethodne dvije godine, reakcije su bile pozitivne. Izvršenje budžeta općine u 2017. godini bilo je 99 posto, kada su u pitanju prihodi.

Prvi put prihodovna strana budžeta prešla je 40 miliona KM u poslijeratnom periodu u Općini Novi Grad“, rekao je Efendić, te dodao da ga raduje što su u situaciji da pomognu penzionerima, ali da bi bio najsretniji kada bi penzije porasle u ukupnom iznosu kako općina ne bi morala intervenisati na ovakav način.

Previous Michael MacQueen, čovjek koji godinama lovi ratne zločince bosanskih Srba nastanjene u SAD-u
Next Banac: Dodik i Čović, uz podršku Moskve, sve rade na sprečavanju ulaska BiH u EU i NATO

You might also like

NAŠI DANI

Predstavljen izgled novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

Pobjednik javnog natječaja za idejno rješenje novog objekta Doma zdravlja u Bihaću prezentirao je Vladi Unsko-sanskog kantona kako bi trebala izgledati nova zgrada čija bi izgradnja trebala početi na ljeto.

NAŠI DANI

Zbog zločina počinjenih u septembru ‘92. na Sokocu danas uhapšeno 9 osoba

U koordiniranoj akciji na terenu, postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e, u ranim jutarnjim satima, na području općine Sokolac, locirali su, identifikovali i

NAŠI DANI

Znanjem i patriotizmom čuvamo Bosnu i Hercegovinu – poruka sa obilježavanja godišnjice prijema u UN

  Univerzitet u Tuzli obilježio je 26. godišnjicu od prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. Javna tribina organizovana je na Pravnom fakultetu, a na Filozofskom fakultetu tematski okrugli sto