Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je 575.000 konvertibilnih maraka (KM), koje će uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO, kako bi novogradski penzioneri uz januarsku penziju dobili i po dodatnih 50 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu vrstu pomoći od Općine Novi Grad dobiće oko 11.500 penzionera, a načelnik Semir Efendić istakao da se radi o socijalnom programu podrške penzionerima sa najnižim penzijama, koji se realizuje već treću godinu zaredom.

“Zadovoljan sam da imamo mogućnost iz našeg budžeta izdvojiti jedan tako značajan iznos od skoro 600.000 KM, kako bi svi penzioneri u Novom Gradu, koji imaju minimalnu penziju dobili po 50 KM.

To jeste minimalan iznos, ali nakon što smo to realizovali u prethodne dvije godine, reakcije su bile pozitivne. Izvršenje budžeta općine u 2017. godini bilo je 99 posto, kada su u pitanju prihodi.

Prvi put prihodovna strana budžeta prešla je 40 miliona KM u poslijeratnom periodu u Općini Novi Grad“, rekao je Efendić, te dodao da ga raduje što su u situaciji da pomognu penzionerima, ali da bi bio najsretniji kada bi penzije porasle u ukupnom iznosu kako općina ne bi morala intervenisati na ovakav način.

Previous Michael MacQueen, čovjek koji godinama lovi ratne zločince bosanskih Srba nastanjene u SAD-u
Next Banac: Dodik i Čović, uz podršku Moskve, sve rade na sprečavanju ulaska BiH u EU i NATO

You might also like

NAŠI DANI

Muzej posvećen Armiji RBiH u Dubravama otvorio vrata za grupne posjete (Video)

  Dvadeset sedmu godišnjicu od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, Drugi pješadijski rendžerski puk Oružanih snaga BiH, dočekuje uz otvaranje stalne muzejske postavke u kasarni Dubrave, na području općine

NAŠI DANI

Mostar: Skup podrške direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine

Grupa, kako tvrde, “neformalno organizovanih građana”, okupila se danas na mostarskom trgu Musala kako bi izrazila protest zbog hapšenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića. Okupljeni građani, njih nekoliko desetina,

NAŠI DANI

BeeBee električni romobili će od naredne sedmice biti dostupni građanima Sarajeva

Građani Sarajeva će od naredne sedmice na ulicama našeg grada moći pronaći BeeBee električne romobile i koristiti ih aktiviranjem jednostavne mobilne aplikacije. BeeBee je novi koncept razvoja ekološkog načina transporta,