Novi početak, nova uprava, novo ime, a stari sjaj: Obnovljen kultni jablanički hotel

Novi početak, nova uprava, novo ime, a stari sjaj: Obnovljen kultni jablanički hotel

Novi početak, nova uprava, novo ime, a stari sjaj opis je koji odgovara tek otvorenom obnovljenom bivšem hotelu “Jablanica”.

Kada je u februaru direktnom prodajom ovaj hotel dobio novog vlasnika, bilo je jasno da hotel ovog kalibra treba ozbiljnog investitora kako bi se vratio “stazama slave”.

Jablanička kompanija “Babić” d.o.o. je tada postala novi vlasnik.

Ponovno otvorenje hotela, strateški pristup proširenju kapaciteta i sadržajnog okvira te izgradnja novog brenda bio je zahtjevan zadatak.

Ipak, uz jasnu viziju i profesionalizam, novi vlasnik je uspio u svojoj namjeri.

PARK HOTEL & SPA je novo ime, a uz novo ime moderniziran je kako izgled tako i ponuda.

“PARK HOTEL & SPA je svoja vrata otvorio pod novim imenom i s novim vlasnikom. Na oduševljenje lokalne zajednice ali i prisutnih zvanica, redizajniran hotel je i zvanično počeo sa radom. Tako, već sada svi posjetitelji mogu uživati u potpuno novim sadržajima koje nudi redizajniran objekat. Riječ je o pravom gradskom hotelu, koji je u potpunosti integrisan u život stanovnika Jablanice.Hotel svojim gostima nudi veći broj soba i apartmana, konferencijske dvorane, malu kafeteriju za brzu kaficu, restoran, gradsku kafanu za duža sjedenja i vinoteku za druženja. Upotpunjen je i spa zonom, te turističkom agencijom.”, navodi se u saopćenju. 

Novi hotel na starom mjestu, zvanično je otvorio svoja vrata a fotografije sa otvorenja bude sentiment prošlosti ali uz pogled na svjetliju budućnost za nove generacije.

Da danas sjani “starim sjajem” je svakako kompliment obzirom na činjenicu da je svojevremeno otvorenje hotela “Jablanica” davne 1978. godine okupilo elitu bivše Jugoslavije na čelu sa tadašnjim predsjednikom SFRJ Josipom Brozom Titom.

Ovaj hotel od svojih početaka nije bio tek “jedno više prenoćište” nego je bio kultno mjesto važnih susreta, kulturnih dešavanja i svakako da je obilježio neke od najvažnijih datuma u životima Jablaničana.

”Jablanica neće više biti samo usputna stanica i ‘stop’ mjesto za pojesti naše poznato meso. Nudimo dovoljno razloga da se turisti zadrže u našem hotelu i Jablanici, ali i da naši sugrađani imaju svoje gradsko mjesto sastanaka i druženja. Sretni smo jer smo ugostili prve inostrane goste u obnovljenom objektu, a sigurni smo da je to samo početak ove turističke priče ”, rečeno je iz menadžmenta ”Babić” d.o.o.

Novi vlasnici od samog početka gradu Jablanica žele vratiti imidž mjesta poželjnog za život i grada na Neretvi sa velikim potencijalom.

”Potpunim rebrendiranjem, te proširenjem kapaciteta i sadržaja, Jablanici vraćamo kapitalni objekat za ovu lokalnu zajednicu. No, bez domaćih ljudskih resursa ne može se graditi uspješna lokalna priča. Zato su nam ljudi posebno bitni i njihov doprinos razvoju našeg grada, jer Jablanica može biti i biće poželjno mjesto za život”, poručili su iz menadžmenta firme ”Babić” d.o.o. 

”Jablanica uskoro počinje pričati neke nove sjajne turističke priče, a PARK HOTEL & SPA je početak toga. Ovo ponovno otvorenje je naš doprinos početku razvoja kvalitetnijeg življenja u našem gradu”, kazao je predsjednik Uprave ”Babić” d.o.o.

Poslovanje novog vlasnika

Ozbiljnost poslovanja reflektuje povjerenje i sigurnost stoga nije čudo što je kompanija od osnivanja do danas svoj opus djelovanja znatno proširila.

Naime, od 1995. godine kada je kompanija “Babić” osnovana, poslovanje je od građevinskih radova visokogradnje i niskogradnje raslo preko proizvodnje šljunka i betona, zatim trgovine građevinskim materijalom pa sve do ugostiteljskih usluga i transporta.

Ulaskom u oblast hotelijerstva imaju plan poslovanje proširiti i na turistički sektor.

Kompanija “Babić” d.o.o. kroz godine stabilno posluje i ima kontinuiran rast prihoda i dobiti.

Prema podacima iz Akta.ba registra zasnovanim na izvještajima FIA agencije, “Babić” kompanija je u 2023. godini ostvarila prihod od preko 10 miliona KM, tačnije 10.134.767,00 KM uz dobit od preko 290 hiljada KM, tačnije 296.379,00 KM.

Tokom 2022. godine, prihodovali su preko 8,3 miliona KM sa dobiti od preko 280 hiljada KM.

Kada je u pitanju 2021. godina, ostvareni prihod je bio skoro 9 miliona KM a dobit je prelazila 230 hiljada KM.

Tokom 2020. godine, kompanija je imala prihod od preko 7,5 miliona KM sa dobiti od preko 240 hiljada KM.

Jablanica kao grad velikog potencijala

Na obnovi Hotela proteklih mjeseci vrijedno je radio veliki broj angažiranih radnika a za potpunu operativnost sada već otvorenog Hotela, zaposlen je dodatni kadar.

Predanost u ovom kratkom periodu reflektuje pohvalnu afekciju ka gradu ali i strateški potez koji će doprinjeti lokalnoj zajednici a grad Jablanica pozicionirati na mjesto koje zaslužuje.

Tako će PARK HOTEL & SPA oživjeti grad i uskoro biti omiljeno mjesto za najdražu kafu, ručak, poslovni sastanak, edukacije ili proslave važnijih datuma.

Previous Restoran Edina Džeke u Dubrovniku nastavio skupljati lovorike gostiju
Next Vučić: Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U svaki novoproizvedeni Land Rover ugrađen je dio proizveden u Bosni (Video)

Livnica Wagner Automotiv iz Gradačca, jedini je distributer aluminijskog kućišta za elektroniku automobilskom brendu Land Rover.   Ugovor s njima otvorio im je vrata poslovanja i s drugim velikim imenima

Ekonomija/Biznis

Osam hiljada tona šljive iz TK izvezeno na tržište EU (VIDEO)

Sezona izvoza šljive iz Tuzlanskog kantona u Evropsku uniju je završena, a proizvođači su zadovoljni postignutim rezultatima i otkupnom cijenom.

Ekonomija/Biznis

Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984.g i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u petak je počela aktivnosti  na proširenju proizvodnih