Novi premijer KS! Forto: Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli

Novi premijer KS! Forto: Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli

Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli – poručio je Edin Forto iz Naše stranke, mandatar za sastavljanje Vlade Kantona Sarajevo.
Forto je potrvrdio koje će to osobe obnašati ministarske pozicije u narednih četiri godine u ovom kantonu. Riječ je o osobama čija su imena i prezimena sinoć, 13. decembra, objavljena u medijima.

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo iz Naroda i pravde, je istakao da će novi saziv Vlade biti potvrđen na skupštinskoj sjednici 26. decembra. Tvrdi da je ovo najbrže ikada predloženi saziv vlade, što je za njega pokazatelj funkcionalnosti koalicije koju čini šest političkih stranaka.

Edin Forto, mandatar za sastavljanje novog saziva Vlade Kantona Sarajevo je istakao:

“Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli. Bosanskohercegovačkom bloku su pripali sljedeća ministarstva: Amela Sofić iz Demokratske fronte će biti ministrica zdravstva, Lejla Brčić iz Naše stranke će biti ministrica pravde i uprave, Srđan Mandić iz Naše stranke će biti ministar privrede. Adnan Šteta iz Socijaldemokratske partije će biti ministar saobraćaja, Malik Garibija iz Socijaldemokratske partije će biti ministar za socijalna pitanja i Damir Filipović iz Socijaldemokratske partije će biti ministar prostornog uređenja.

Narodu i pravdi su pripala četiri ministarstva. Zineta Bogunić će biti ministrica obrazovanja, Amel Kovačević ministar finansija, Admir Katica ministar unutrašnjih poslova i Haris Bašić ministar privrede. Mirvad Kurić iz Saveza za bolju budućnost će ostati ministar kulture i sporta, a njegov stranački kolega, Ismar Jusko će biti ministar za boračka pitanja“.

Kao prioritetom novog saziva Vlade je Forto naveo “iskorak u načinu vođenja politike”. Kako je rekao, građani će imati priliku vrlo brzo to i vidjeti.

Osvrnuo se i na komentare Damir Nikšića, skupštinskog zastupnika Socijaldemokratske partije, o načinu izbora ministara.

“Procesi unutar svake stranke su različiti. Možda se nekome ko je novi u politici mogu ti procesi činiti upitnim”, zaključio je Forto.

 

(Vijesti.ba/MiruhBosne)

Previous Krenula izgradnja brze ceste koja povezuje Sarajevo sa Vogošćanskom petljom
Next Akademici Milošević i Mirjanić dobitnici nagrade za uspjehe u 2017.

You might also like

NAŠI DANI

Konvoj s migrantima krenuo prema Salakovcu

  Kolona autobusa u kojima su bili izbjeglice i migranti krenula je, nakon nekoliko sati čekanja, prema Prihvatnom centru u Salakovcu. Prethodno su bili zaustavljeni blizu Konjica, na pola putam, gdje

NAŠI DANI

Palestinska djeca koja su puštena iz zatvora tvrde da su premlaćena, zlostavljana, mučena i izgladnjivana

Grupa palestinske djece koju je Izrael pustio u sklopu sporazuma o primirju s Hamasom govorila je o svojim iskustvima u zatvoru. Tvrde da su bili premlaćivani, mučeni, zlostavljani, namjerno izgladnjivani i

SPORT

Ministarstvo kulture i sporta KS sufinansira izgradnju bazena na Dobrinji, te atletske staze u Vogošći

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas općine Vogošća i Novi Grad, gdje je sa općinskim načelnicima potpisao sporazume o realizaciji dva infrastrukturna projekta.  Sa načelnikom