Novi trener Čelika radit će bez naknade – došao zbog duga koji osjeća prema svojim precima

Novi trener Čelika radit će bez naknade – došao zbog duga koji osjeća prema svojim precima

 

Nogometni klub Čelik je danas na pres-konferenciji predstavio novog trenera, Turčina Cihat Arslana, koji je naslijedio svog sunarodnjaka Adnana Orneka. S novim trenerom stigao je i pomoćni trener Kurtou Toprak.

Ornek je u subotu navečer, nakon pobjede protiv tuzlanske Slobode, potpuno iznenada dobio otkaz, a neposredno pred predstavljanje svog nasljednika danas se i oprostio od igrača i svog stručnog štaba.

-Arslan će bez ikakve naknade raditi naredna četiri mjeseca,  jer mi nemamo ni dovoljno novca da ga dovedemo. Ali, pošto je njegovo porijeklo iz Bosne, iz Sandžaka, želio je doći ovdje. Svojom će karijerom i dosadašnjim radom dosta doprinjeti našem klubu – kazao je predsjednik kluba Aydin Oglun, koji nije želio posebno obrazlagati otkaz treneru Orneku. Samo mu je zahvalio na angažmanu.

Sa plašljivcima ne mogu dobiti rat, ali sa herojima idem do smrti – znakovit je bio Oglun, koji je ipak kazao kako se to ne odnosi na trenera Orneka.

-U životu postoji nešto što nije samo novac. Želim vidjeti kakav potencijal ima ovdje. Klub je imao dosta problema, ali je ipak stabilan i ima svoje navijače koji su dosta fanatični – kazao je Arslan, koji je napomenuo kako mu je djed rođen na ovim prostorima.

Kaže vukli su ga njegovi korijeni te da želi  sa svojim sunarodnjacima uraditi dobar posao.

– Vjerujem da ćemo biti velika porodica i kada uspijemo, vjerujem da će to biti uspjeh svih nas. Imam šta pokazati i ja i moji pomoćni treneri – smatra Arslan, koji je napomenuo kako su balkanski prostori bogati talentima.

On je istakao kako je imao kontakta u radu s bosanskim igračima, poput Emira Cocalića, Avdije Vršajevića i Edina Višće, koje smatra vrlo disciplinovanim.

-Ova je liga izbacila dosta zvijezda. Ja volim rad s mlađim igračima, a naš cilj je nove, mlade igrače, izbaciti u orbitu. Govorim kao osoba koja ima 49 godina i već je 80 posto svojih životnih ciljeva ostvarila, a u životu mi je najvažnije da budemo šampioni i da ostvarimo ciljeve mladih igrača – kaže Arslan.

On je još jednom podvukao kako osjeća dug prema svojim precima, te da će sa zadovoljstvom raditi u zeničkom klubu. Arslan je istakao kako vjeruje u opstanak kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Previous ŠTA BOŠNJACI MISLE O SEBI
Next Turska ima ponudu za izgradnju mreže autoputeva u Bosni i Hercegovini

You might also like

SPORT

Cazin gradi bazen – projekt vrijedan 5 miliona maraka

Grad Cazin u narednoj godini počinje izgradnju gradskog bazena, zatvorenog tipa. Riječ je o projektu vrijednom više od 5 miliona maraka, za koji su osigurana sredstva. Urađena je projektna dokumentacija

SPORT

I ona je naš ponos: Azra Dedić prvakinja Evrope

Bišćanka Azra Dedić, članica Judo (džudo) kluba ‘Una’ prvakinja je Evrope. Ona je danas na Evropskom prvenstvu u njemačkom Kelnu osvojila zlatnu medalju u ID džudu. Azra već ima treće

SPORT

Još dvije medalje za bosanski taekwondo

Tekvandoisti Bosne i Hercegovine osvojili su danas dvije bronzane medalje na EP Milica Vasić i Benjamin Husić osvojili su bronzane medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu za kadete! Podsjećamo, Nedžad Husić