Nurkić donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

Nurkić donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

Naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić donirao je 100 tona brašna za ljude u potrebi, a povodom nastupajećeg mjeseca Ramazana.

Ovom informacijom ujedno i pokrećemo našu ramazansku akciju, a zahvaljujemo se svima koji podjele informacije, navode iz oorganizacije Pomozi.ba.

-Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima.

Pomozi.ba organizacija i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva. Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Previous Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku
Next Sjeverna Bosna: U Tarevcima uzgoj jagode na hidroponiji

You might also like

NAŠI LJUDI

Kukeš, najsjeverniji albanski grad: Bosna i Hercegovina je mnogima druga domovina

Do Kukeša (alb. Kukës), najsjevernijeg i ekonomski slabo razvijenog grada, centra istoimene oblasti u Albaniji, od kosovskog Prizrena se stiže, novim autoputem koji vodi do Tirane, za nepuni sat vremena.

NAŠI DANI

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine testirao Vojsku Crne Gore

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u periodu od 31. augusta do 04. septembra 2020. godine u Danilovgradu u Crnoj Gori, realizovali su redovno testiranje pripadnika Vojske Crne Gore iz

NAŠI DANI

Hiljade Cetinjana na cjelonoćnoj straži: Nismo sanjali o ovakvom životu u 21. vijeku

Rastu tenzije uoči najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Građani su odlučni da brane integritet domovine i svoja uvjerenja do daljnjeg, poručuju, piše Antena M. Građani su blokirali prilaze Cetinju, iz