Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Goraždu

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Goraždu

 Učenici Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ u Goraždu danas su na mostu Alije Izetbegovića zanimljivim performansom građanima BPK-a i BiH čestitali 30. godišnjicu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Okićeni državnim zastavama i rekvizitima koji simboliziraju ljubav prema Bosni i Hercegovini, prošetali su ulicama grada te uz pjesme i recitale na gradskom mostu uputili poruke kako se voli, gradi i brani domovina.

„Naši učenici  stalno upućuju poruke da je moguće izgarditi svijet pun ljubavi, razumjevanja i pomaganja te da ljubav i prijateljstvo nadrastaju sve teške dane i pobjeđuju sve što im stoji na putu. Današnji performans govori nam o snažnom vezivanju bosanskog čovjeka za svoju zemlju i šta možemo za nju uraditi – voljeti je, braniti i graditi“ – kazala je direktorica ove škole Halida Kurtović, javlja Fena. 

Inače, u okviru zvaničnog višednevnog  programa obiležavanja Dana nezavisnosti BiH u BPK-a, danas je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast šehidima i poginulim braniocima u općinama Foča i Pale u FBiH, dok će isto biti učinjeno sutra i na mezarjima i spomen obilježjima u Goraždu.

Večeras će se u maloj sali Centra za kulturu održati i promocija knjige Ćamila Durakovića „Srebrenica, zaboravljeno obećanje“, dok će se centralni događaji obilježavanja ovog značajnog datuma održati sutra, kada je planirana svečana akademija kao i sjednica kantonalnog štaba civilne zaštite.    

Previous Zavidovići obilježili Dan nezavisnosti: 1.115 cvijetova za 1.115 urezanih imena (Video)
Next Komšić: Previše je žrtava za ovu zemlju palo. Čuvajmo je, kakva je takva je, ona je naša

You might also like

BAŠTINA

Eminagića konak, mjesto u koje turisti rado svraćaju (FOTO)

  Tešanjski kraj poznat je po kulturno-historijskom naslijeđu. Jedan od objekata koji privlači pažnju turista svakako je begovska kuća Eminagića konak, koja radi u okviru Muzeja “Tešanj”. Eminagića konak je

NAŠI DANI

Rafting turom na Vrbasu obilježen Dan nezavisnosti (VIDEO)

Planinari, članovi Gorske službe spašavanja te rafteri iz Jajca i Novog Travnika tradicionalno su, već desetu godinu, rafting turom na Vrbasu obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Vozilo se oko 3 kilometara

BH RAZGLEDNICA

Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Poznata po svojim bajkovitim prirodnim ljepotama koje su zaista jedinstvene na području Bosne i Hercegovine, Bosanska Krupa je od 2015. godine bogatija za prelijepo izletište i šetalište koje se nalazi