Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Goraždu

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Goraždu

 Učenici Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ u Goraždu danas su na mostu Alije Izetbegovića zanimljivim performansom građanima BPK-a i BiH čestitali 30. godišnjicu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Okićeni državnim zastavama i rekvizitima koji simboliziraju ljubav prema Bosni i Hercegovini, prošetali su ulicama grada te uz pjesme i recitale na gradskom mostu uputili poruke kako se voli, gradi i brani domovina.

„Naši učenici  stalno upućuju poruke da je moguće izgarditi svijet pun ljubavi, razumjevanja i pomaganja te da ljubav i prijateljstvo nadrastaju sve teške dane i pobjeđuju sve što im stoji na putu. Današnji performans govori nam o snažnom vezivanju bosanskog čovjeka za svoju zemlju i šta možemo za nju uraditi – voljeti je, braniti i graditi“ – kazala je direktorica ove škole Halida Kurtović, javlja Fena. 

Inače, u okviru zvaničnog višednevnog  programa obiležavanja Dana nezavisnosti BiH u BPK-a, danas je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast šehidima i poginulim braniocima u općinama Foča i Pale u FBiH, dok će isto biti učinjeno sutra i na mezarjima i spomen obilježjima u Goraždu.

Večeras će se u maloj sali Centra za kulturu održati i promocija knjige Ćamila Durakovića „Srebrenica, zaboravljeno obećanje“, dok će se centralni događaji obilježavanja ovog značajnog datuma održati sutra, kada je planirana svečana akademija kao i sjednica kantonalnog štaba civilne zaštite.    

Previous Zavidovići obilježili Dan nezavisnosti: 1.115 cvijetova za 1.115 urezanih imena (Video)
Next Komšić: Previše je žrtava za ovu zemlju palo. Čuvajmo je, kakva je takva je, ona je naša

You might also like

BAŠTINA

U završnoj fazi radovi na mostu prema tvrđavi Stari grad u Travniku

U završnoj fazi su radovi na pristupnom mostu za tvrđavu Stari grad u Travniku, koja je jedan od najljepših i najočuvanijih fortifikacijskih objekata srednjovjekovne Bosne. Direktorica Zavičajnog muzeja u Travniku

TURIZAM

THE GUARDIAN: Sarajevo, grad u kojem se Istok susreće sa Zapadom

  Britanska autorica Hayley Long posjetila je Sarajevo, a iz našeg glavnog grada nosi najljepše utiske koje je pretočila u tekst objavljen u uglednom The Guardianu Ako me ikada pozdrav

BH RAZGLEDNICA

Ovog ljeta ponovo takmičenje u skokovima s Plivskog vodopada

Nakon jednogodišnje pauze, kraljevski grad Jajce ponovo će biti domaćin jedinstvenim skokovima s Plivskog vodopada. Skakači iz naše te zemalja regiona s ovog jedinstvenog prirodnog bisera, kako je planirano, letjet