Objavljena ilustrirana slikovnica „Bosanska vila Planinka“

Objavljena ilustrirana slikovnica „Bosanska vila Planinka“

U okviru projekta „Pričam ti priču: Promocija kulturne baštine Bosne i Hercegovine kroz dječju književnost i stvaralaštvo“ Centar za razvoj i edukaciju „Hera“ objavio je priču za djecu „Bosanska vila Planinka“.

Bosanska vila Planinka je priča za dobar dan i laku noć. Likovi ove priče će čitatelje/djecu na zanimljiv i pustolovan način provesti kroz Bosnu i Hercegovinu, bosanskohercegovačke gradove, planine i rijeke.

Čitajući „Bosansku vilu Planinku“ djeca će na neobičan i nesvakidašnji način upoznati kulturnu i prirodnu baštinu svoje države. Autorice ove priče su Amila Katica i Tea Katica.

Objavom ove priče koja je popraćena adekvatnim ilustracijama, a preporučena je za djecu uzrasta od 8 do 13 godina, želimo djeci omogućiti da kroz dječje priče upoznaju svoju državu, njene prirodne ljepote i kulturnu baštinu, priopćeno je iz Centra za razvoj i edukaciju „Hera“.

Svi zainteresirani besplatan primjerak ilustrirane slikovnice mogu zatražiti putem e-maila centar.hera@gmail.com.

Previous Objavljen dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice ubijene u izraelskom napadu
Next U Živinicama obilježena godišnjica odbrane naftnog terminala

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U proteklih pet godina broj turista u Bosni i Hercegovini povećan za više od pola miliona

  Turizam u Bosni i Hercegovini je jedan od najbrže brzorastućih sektora koji čini važan dio u ekonomiji u cijeloj državi. Bosna i Hercegovina je u grupi država sa značajnim turističkim razvojem

BH RAZGLEDNICA

Mojmilo: Eko-kuća i prelijepa zelena oaza nadomak Sarajeva

  Na brdu Mojmilo nalazi se Eko-kuća i prelijepa zelena oaza Park-šuma Mojmilo. Odatle se, posebno za vrijeme vedrih i sunčanih dana, pruža fantastičan pogled na naselja sarajevskog Novog Grada.

BH RAZGLEDNICA

Sunce i miris behara oživjeli Mostar i najavili početak uspješne sezone

  Cvjetovi i miris behara, procvjetale ljubičice, sunčeve zrake i temperature do 20 stupnjeva prvi su znaci proljeća koji su oživjeli mostarske bašte, parkove ulice i sve dijelove grada, te