Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Radovi na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike “Dite” puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca “Bingo”, koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj – dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz “Dite” upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata “Dita”, i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama “FAKAT MIRIŠE BIJELO”

Video da se podsjetimo zlatnih vremena DITE…Nadamo se da će se ta vremena vratiti i da će agonija ovih radnika biti samo prošlost…

https://www.youtube.com/watch?v=IOpe4f0N6BI

(rtvtk/mb)

Previous Pismo posljednjeg bosanskog kralja upućeno papi Piju II 1461. godine
Next “Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda”

You might also like

NAŠI LJUDI

Bosanci preuzeli velikog njemačkog proizvođača kuhinja Alno

Bosanskohercegovački investitor Tahoe postao je većinski vlasnik poznatog njemačkog proizvođača kuhinja Alno. Tahoe je ponudio dioničarima Alnoa 50 centi po dionici i preuzeo više od 43 posto kapitala. Proizvođač kuhinja

MADE IN BOSNIA-387

Nakon stečaja čapljinska “Lasta” ponovo otvorena, keksi uskoro na policama

Nakon dugogodišnje agonije, prekida proizvodnje, stečaja – fabrika “Lasta” u Čapljini, ponovo je otvorena zahvaljujući bh. privredniku i njenom novom vlasniku Petru Ćorluki, koji je ovu fabriku kupio dok je

NAŠI DANI

Predsjedavajući državnog Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Suda BiH da se turski državljanin profesor Fatih Keskin, koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar, pusti na slobodu. Keskinu se