Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Radovi na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike “Dite” puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca “Bingo”, koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj – dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz “Dite” upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata “Dita”, i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama “FAKAT MIRIŠE BIJELO”

Video da se podsjetimo zlatnih vremena DITE…Nadamo se da će se ta vremena vratiti i da će agonija ovih radnika biti samo prošlost…

https://www.youtube.com/watch?v=IOpe4f0N6BI

(rtvtk/mb)

Previous Pismo posljednjeg bosanskog kralja upućeno papi Piju II 1461. godine
Next “Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda”

You might also like

Ekonomija/Biznis

Džindić: U Bosni i Hercegovini cijena energenata najbolja u regionu

 Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić izjavio je da su cijene energenata u drugim zemljama drastično više nego što je to slučaj u Federaciji Bosne i Hercegovine. –

Ekonomija/Biznis

KS će preuzeti obaveze u vezi s nastupom bosanskohercegovačkih privrednika na EXPO-u

Kanton Sarajevo (KS), odnosno Vlada ovog kantona preuzet će obavezu organizacije nastupa privrednika iz Bosne i Hercegovine na sajmu ‘EXPO’ – najprestižnijoj svjetskoj smotri privrede u Dubaiju.

MADE IN BOSNIA-387

Voće i povrće iz Mostara izvoze u svijet. Godišnja proizvodnja oko dva miliona kg

  Jaffa-Komerc iz Blagaja danas je jedna od najuspješnijih kompanija u Hercegovini. Nastala je kao porodična firma još prije tri decenije. Pored 80 hektara vlastite proizvodnje sa 105.000 stabala voća,