Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Radovi na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike “Dite” puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca “Bingo”, koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj – dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz “Dite” upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata “Dita”, i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama “FAKAT MIRIŠE BIJELO”

Video da se podsjetimo zlatnih vremena DITE…Nadamo se da će se ta vremena vratiti i da će agonija ovih radnika biti samo prošlost…

https://www.youtube.com/watch?v=IOpe4f0N6BI

(rtvtk/mb)

Previous Pismo posljednjeg bosanskog kralja upućeno papi Piju II 1461. godine
Next “Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda”

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prevent grupacija otvara prvi proizvodni pogon u Stocu

  Vodeći poslodavac u BiH, Prevent grupacija u vlasništvu Nijaza Hastora s početkom naredne godine otvara proizvodni pogon u Stocu što je ujedno i prva tvornica ove grupacije na području

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Potočarima promovisana knjiga “Usporeni genocid u Bosni” autora Diega Arrie

U prostorijama Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica održana je večeras promocija knjige “Usporeni genocid u Bosni” autora Diega Arrie.  Promotori ovog književnog djela su bili Srebrenčanin doktor Ilijas Pilav, akademik

MADE IN BOSNIA-387

Brendiranje bosanskohercegovačkih prehrambenih proizvoda – zaštita izvornosti i geografskog porijekla

Usklađivanjem domaćih pravilnika o sistemima kvaliteta za prehrambene proizvode sa evropskim propisima, Bosna i Hercegovina je stekla uslove za izdavanje certifikata zaštite porijekla i zaštite geografskog porijekla prehrambenih proizvoda. Oznaku