Od Amerike do Australije: Više od 500 učesnika startalo na 48. Una regati

Od Amerike do Australije: Više od 500 učesnika startalo na 48. Una regati

Više od 70 plovila s oko 500 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Evrope, Amerike i Australije krenulo je na vodenu karavanu dugu 100 kilometara od Bihaća do Bosanske Krupe, javlja AA.

“Nakon dvije godine pauze zbog korone ponovno smo tu i sve je spremno. Organizirali smo i sigurnost učesnika na vodi i sada svi mogu uživati. Učesnici su došli iz različitih krajeva svijeta što potvrđuje da je Una regata promotor Bosne i Hercegovine, njenih prirodnih ljepota i turističkih kapaciteta”, kaže Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una koji je organizator ovogodišnje Una regate.

“Došla sam iz Holandije na poziv prijateljice koja je ovdje rođena. Pričala mi je o ovom prirodnim ljepotama, zbog kojih sam došla. Nisam se pokajala, oduševljena sam”, kaže Ana iz Holandije.

Regata se vozi u tri etape. Prva, današnja od Martin Broda do Štrbačkog buka, druga do Bihaća se vozi sutra, a zadnja od Bihaća do Bosanske Krupe se vozi u subotu.

“Učestvovala sam do sada u pojedinim dionicama, ali ovaj put vozim cijelu regatu i jako sam uzbuđena. Lijepo vrijeme, dobro društvo, i jedinstveni adrenalin uz vodene sportove garantiraju pravu zabavu”, kaže Selma Šiljdedić iz Bihaća.

Sutra će uz doček regate u Bihaću biti organizirani skokovi s gradskog mosta i blobbing takmičenje, a na završnici u Bosanskoj Krupi bit će proglašeni najbolji učesnici, odnosno Neptun i Unska sirena.

Previous Odluka kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hecegovine
Next Vlada FBiH donijela odluku o subvenciji za račune električne energije

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Prirodna bogatstva Bosne i Hercegovine – Livanjsko polje

Livanjsko polje predstavlja najveći močvarni kompleks u Bosni i Hercegovini i najveće plavno kraško polje na svijetu. Na ovom području je dosadašnjim istraživanjima zabilježeno preko 700 vrsta biljaka, 42 vrste

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo: Sve više turista u Starom Gradu

  Dolaskom proljeća ulice Starog Grada, ali i Info-press centar Općine Stari Grad na Baščaršiji, bilježe veliki porast posjete turista iz cijelog svijeta. Razlozi dolaska u naš glavni grad su

BH RAZGLEDNICA

Turistički biser: Etno selo u Kamičanima kod Prijedora (Video)

U zaseoku Kamičana kod Prijedora, na mjestu gdje je prije samo dvije godine bila livada, danas se nazire kompleks od čije ljepote zastaje dah.   Naime, bračni par Đonlagić iz