Od aprila naredne godine 21 let sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo

Od aprila naredne godine 21 let sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo

 

Od aprila iduće godine Turkish Airlines sa sadašnjih 18 povećava broj letova na 21 sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo, čime zadržavamo primat kao aviokompanija sa najvećim brojem letova prema Sarajevu, izjavio je za Fenu Jusuf Jamakosmanović, predstavnik marketinga i prodaje  Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom ovogodišnjeg Trade Expo sajma u Jakarti krajem oktobra Turkish Airlines je organizovao radionicu na kojoj su učestvovali predstavnici turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine i Indonezije.

-Cilj naše radionice u Indoneziji je bio da povežemo turističke agencije iz Bosne i Hercegovine i lokalne turističke agencije iz Indonezije. Kroz prezentaciju smo predstavili sve ono zanimljivo što Bosna i Hercegovina ima da ponudi indonežanskim turistima. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti na Dalekom istoku gdje  zadnjih par godina radimo na promociji Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije – kaže Jamakosmanović.

U kontekstu boljeg turističkog povezivanja od naredne godine Turkish Airlines uvodi avioliniju iz Istanbula za Bali, koja će značiti jednostavnu konekciju za turiste iz Bosne i Hercegovine.

-Od jula 2019. godine uvodimo novu liniju Istanbul – Bali. Putnicima iz Sarajeva ćemo omogućiti jednostavnu konekciju prema popularnom turističkom ostrvu; u polasku tranzit vrijeme u Istanbulu će biti jedan sat i petnaest minuta, a u povratku jedan sat i pedeset minuta – pojašnjava Jamakosmanović.

Aviolinija Istanbul-Sarajevo  je vrlo značajna za poslovna i privatna, turistička putovanja, te će od naredne ljetne sezone biti povećan broj letova.

-Proteklu ljetnu sezonu smo imali 18 letova sedmično, a već od naredne ljetne sezone (aprila 2019. g.) ćemo taj broj letova povećati na 21 let sedmično, čime zadržavamo primat kao aviokompanija sa najvećim brojem letova prema Sarajevu. Taj raspored će našim putnicima omogućiti da svaki dan imaju let iz Sarajeva ujutro, poslijepodne i navečer, što je veoma bitno kako za poslovna tako i za turistička putovanja – navodi Jamakosmanović.

I u sklopu novootvorenog Aerodroma Istanbul kompanija Turkish Airlines ima značajne promjene.

– Sa novim aerodromom Turkish Airlines ulazi u novu eru u svojoj historiji. Aerodrom Istanbul koji je tri puta veći od Aerodroma Ataturk nama rješava problem kapaciteta s kojim se susrećemo posljednjih pet godina, i koji nas je sprječavao da rastemo brže. Turkish Airlines će biti lociran na centralnom terminalu Aerodroma Istanbul, što znači da će kapije biti veoma blizu jedne drugima, te će to putnicima Turkish Airlinesa omogućiti ugodno presjedanje iz aviona u avion sa minimalnim tranzit vremenom – kaže na kraju razgovora za Fenu Jusuf Jamakosmanović.

U Jakarti su iz Bosne i Hercegovine  na radionici koju je organizovao Turkish Airlines učestvovali predstavnici  turističkih agencija Fortuna, Relax, ESM, Espy Bosnia i Bosnia Travel.

Previous Reprezentativac Austrije: Bili smo uplašeni pred 20.000 Bosanaca
Next Na proljeće otvorenje Sportsko-rekreativnog i turističkog centra 'Biser Rostovo'

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prihodi Bosnalijeka u ovoj godini povećani za 35 posto

Prihodi Bosnalijeka u prvih devet mjeseci ove godine povećani su za 35 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prema informacijama koje je Fena dobila iz Bosnalijeka, u ovom

Ekonomija/Biznis

Koala Paintings, uspješna Firma iz Tešnja: Imaju 350 radnika, upošljavaju novih 50

  Kompanija Koala Paintings iz Tešnja traži 50 radnika za rad u novim pogonima fabrike u Industrijskoj zoni Bukva u Tešnju. U pogonu fabrike koji se rasprostire na 3.500 m2 trenutno

MADE IN BOSNIA-387

Ministar Dedić posjetio Bimal: Povećati domaću proizvodnju uljarica

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je posjetio proizvodne pogone kompanije Bimal u Brčkom, te prisustvovao panel diskusiji organiziranoj u okviru Dana uljarica.  Predstavnici ove kompanije su,