Od kontrolisanih 58 zapečaćeno 55 kladionica

Od kontrolisanih 58 zapečaćeno 55 kladionica

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 10. i 11. novembra 2021. godine izvršila 58 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem.

Zbog utvrđene nepravilnosti: rada bez odobrenja Federalnog ministarstva finansija zapečaćeno je 55 poslovnih jedinica, odnosno uplatnih mjesta kladionica. 

Porezna uprava FBiH će zbog utvrđene nepravilnosti nadležnim sudovima podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima – navode iz Porezne uprave Federacije BiH.

Previous Na ruske prijetnje, ukrajinski predsjednik odgovara: Naša vojska je spremna da se bori bilo kada i bilo gdje
Next Zmajevi spremni za Fince, trenirao i Džeko

You might also like

NAŠI DANI

Američka ambasada: Ako stranke u okviru HNS uistinu žele dogovor, suzdržat će se od prijetnji antidejtonskim djelovanjem

Iz Ambasade SAD na čijem čelu je novi ambasador ove države Michael J. Murphy  odgovorili su na pitanje “Avaza“, kako komentiraju zaključke nevladine organizacije HNS u kojima se navodi da nema

NAŠI DANI

Policija razbila proteste i tukla demonstrante ispred Skupštine Beograda

Policija je uhapsila desetke demonstranata, napadnuta je i ekipa Al Jazeere. Policija je razbila proteste ispred zgrade Skupštine Grada Beograda, nakon što je demonstrante prethodno zasula suzavcem. Grupa demonstranata gađala

NAŠI DANI

‘Od Bošnjaka nikome ne prijeti opasnost, ali se svakodnevno prijeti Bošnjacima i Bosni i Hercegovini’

-Moja izjava da ćemo imati odgovor i za najgore scenarije i da smo se „prebrojali“, izazvala je bujicu pretjeranih reakcija, uz „zgražavanje“ i tvrdnju da je riječ o „ratnohuškačkoj izjavi“.