Odata počast Goranu Čengiću u sklopu obilježavanja Dana pravednika

Odata počast Goranu Čengiću u sklopu obilježavanja Dana pravednika

 

Društvo prijatelja Grada Sarajevo danas je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana pravednika, odalo počast Goranu Čengiću, rukometašu koji je izgubio život 1992. godina na Grbavici pri pokušaju spašavanja komšije Husnije Ćerimagića. Obojicu je ubio Veselin Vlahović, zvani Batko.

To Društvo svakog 6. marta u saradnji s Prvom gimnazijom odaje počast ubijenom sportisti kraj spomen-obilježja na sarajevskom groblju Bare. 

Manifestaciji su prisustvovali učenici i profesori Prve gimnazije i članovi Društva prijatelja Grada Sarajeva. 

Cilj obilježavanja je da sjećanje na Gorana Čengića postane trajna manifestacija učenika srednjih škola u Sarajevu te razvijanje osjećaja ljudskosti, plemenitosti, pravednosti i odgovornosti.  

 

(MiruhBosne/Federalna)

 

Previous SIPA: Kladionice u FBiH godišnje utaje i do milion eura poreza, podmićuju političare
Next U Sarajevu održana premijera dokumentarca o Nedžadu Ibrišimoviću

You might also like

NAŠI DANI

Jolie uputila snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini, posebno majkama Srebrenice

Holivudska glumica Angelina Jolie je u obraćanju video porukom u okviru programa u Londonu, posvećenom 22. godišnjici genocida u Srebrenici, istakla da se genocid u Srebrenici nikada ne smije zaboraviti.

NAŠI DANI

Bivši bosanski režiser optužuje slavnu glumicu: ‘Dobila zadatak da ocrni srpski narod’

U Beogradu se održava dvodnevni skup “Beogradski kontrapunkt” čiji je idejni pokretač ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, piše agencija Patria.  Pored Vukosavljevića u ulozi domaćina je i režiser Emir Kusturica,

NAŠI DANI

Zabranjen ulazak državljanima Italije, Kine, Južne Koreje i Irana

Osobama koje dolaze iz Italije, pojedinih provincija Kine, Južne Koreje i Irana zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Granične policije BiH. Naredbu o zabrani ulaska Granična