Odata počast Goranu Čengiću u sklopu obilježavanja Dana pravednika

Odata počast Goranu Čengiću u sklopu obilježavanja Dana pravednika

 

Društvo prijatelja Grada Sarajevo danas je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana pravednika, odalo počast Goranu Čengiću, rukometašu koji je izgubio život 1992. godina na Grbavici pri pokušaju spašavanja komšije Husnije Ćerimagića. Obojicu je ubio Veselin Vlahović, zvani Batko.

To Društvo svakog 6. marta u saradnji s Prvom gimnazijom odaje počast ubijenom sportisti kraj spomen-obilježja na sarajevskom groblju Bare. 

Manifestaciji su prisustvovali učenici i profesori Prve gimnazije i članovi Društva prijatelja Grada Sarajeva. 

Cilj obilježavanja je da sjećanje na Gorana Čengića postane trajna manifestacija učenika srednjih škola u Sarajevu te razvijanje osjećaja ljudskosti, plemenitosti, pravednosti i odgovornosti.  

 

(MiruhBosne/Federalna)

 

Previous SIPA: Kladionice u FBiH godišnje utaje i do milion eura poreza, podmićuju političare
Next U Sarajevu održana premijera dokumentarca o Nedžadu Ibrišimoviću

You might also like

NAŠI DANI

Najzaslužniji za našu slobodu: Sjećanje na one koji su ugradili svoje živote u bosansku cjelovitost

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bihać: Odata počast žrtvama genocida u Srebrenici (FOTO)

U znak sjećanja na počinjeni genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, već sedmu godinu za redom udruženje Horizont zajedno sa Ženskom edukativnom organizacijom Iskre organizira “Performans 8372 – Bihać

NAŠI DANI

Ministrica Turković u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 4. novembra 2020. godine, u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada.