Odmori u BiHaću: Grad Bihać nudi turističke vaučere za državljane Bosne i Hercegovine

Odmori u BiHaću: Grad Bihać nudi turističke vaučere za državljane Bosne i Hercegovine

Grad Bihać i Turistička zajednica Grada Bihaća, uz podršku Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), pokrenula je kampanju „Odmori u BiHaću“.

Cilj kampanje je privući domaće turiste, promovisati prirodne ljepote sjeverozapada naše zemlje i osnažiti pružaoce turističkih usluga.

Tokom pandemije COVID-19, možda i najpogođenija grana privrede širom svijeta jeste turizam. U okviru široke lepeze aktivnosti koje MEG projekat implementira sa partnerskim lokalnim zajednicama, a usmjerene su na jačanje njihovog ekonomskog napretka, Turističkoj zajednici Grada Bihaća je pružena podrška u obliku tehničke asistencije i jačanja kapaciteta u oblasti marketinškog obavještavanja.

“Znate li sve ljepote koje vaša država može ponuditi? Ako ne, možda je sada pravo vrijeme da ih otkrijete. Sretna sam što mogu da najavim početak kampanje „Odmori u BiHaću“. Švicarska podržava ovu obećavajuću kampanju kroz MEG projekt. Zajedno s Gradom Bihaćem dizajnirali smo shemu turističkih bonova za građane Bosne i Hercegovine koji svoj godišnji odmor žele provesti u Bihaću i sjeverozapadnoj Bosni. Želimo promovirati lokalni turizam u vrijeme kada strani turisti nisu spremni putovati. Ove godine, Bosna i Hercegovina je vaša. Iskoristite priliku i uživajte u svojim tirkiznim rijekama, posjetite svoje srednjovjekovne gradove i samo se opustite u zadivljujućem zelenilu. Radujem se svojim praznicima u Unsko-sanskoj regiji”, poručila je Barbara Datwyler Scheuer, direktorica za saradnju u Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Grad Bihać je u saradnji sa MEG Projektom pokrenuo realizaciju programa subvencija turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera, nazvanog „Odmori u Bihaću“, a koji će implementirati Turistička zajednica Grada Bihaća. Vaučeri su ponuđeni u okviru dvije online platforme za prodaju, www.odmoriubih.ba i www.ekupon.ba.

Grad je za tu namjenu izdvojio 100.000 KM, dok učešće Vlade Švicarske putem MEG projekta iznosi 54.000 KM. Posjetiteljima će tako paketi turističkih i ugostiteljskih ponuda biti subvencionirani u iznosu od 200 KM. Dakle, ukoliko je vrijednost ponuđenog paketa 320 KM, ista će biti subvencionirana za 200 KM, dok potrošač plaća samo razliku u cijeni.

„Nakon projekta pUNA života i ovaj projekat pokazuje naše napore da Grad Bihać profiliramo kao jedinstvenu turističku destinaciju unutar BiH i regije, jer on to zaista i jeste. Pokrenuli smo mnogo projekata sa lokalnog nivoa i snažno radimo na izgradnji naše destinacije. Iskreno se nadam da će ovaj i druge projekte prepoznati svi stakeholderi u turizmu i da ćemo zajedno u budućnosti nastaviti da gradimo našu destinaciju“, poručio je Armin Amidžič, v.d. direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

Subvencije će moći iskoristiti oni posjetioci koji odluče u Bihaću ostati minimalno dva noćenja. Prema projekciji i očekivanjima TZ-a Bihaća, ovakav vid subvencija bi trebao osigurati minimalno 1.400 noćenja u Gradu, te na taj način dodatno promovisati turističke kapacitete Grada Bihaća i privući što veći broj domaćih turista iz cijele BiH.

Previous Za Zaštićeni pejzaž „Bentbaša“ po prvi put donesen Plan upravljanja
Next Veliki boj i pobjeda Bošnjaka nad osvajačima: Boj pod Banjomlukom 1737.

You might also like

NAŠI DANI

Aerodrom Sarajevo: Zabranjen uvoz “Soy Protein Izolated” namjenjen za ljudsku potrošnju

Dana 19.3.2021. godine, sanitarna inspekcija Federalne uprave za inspekcijske poslove na graničnom prijelazu (GP/MC) Aerodrom Sarajevo, utoku redovnog pregleda pri uvozu, zabranila je uvoz robe „Soy Protein Izolated“ a koji

NAŠI DANI

Svečana tribina na Pravnom fakultetu u Zenici povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine upriličena je svečana tribina na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici. Sa namjerom da studentima, srednjoškolcima i građanima Zenice evociraju uspomene, govornici su podsjetili na

OTPOR BOSNE

Sanski Most obilježio Dan oslobođenja

Centralna svečanost povodom Dana oslobođenja Sanskog Mosta, umjesto na Trgu ljiljana, kako je prvobitno bilo predviđeno, održana je u Gradskoj dvorani danas.  U sklopu obilježavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog