Ogrešević: Cazin ima konstantan razvoj u svim segmentima

Ogrešević: Cazin ima konstantan razvoj u svim segmentima

Cazin je u posljednjoj deceniji i nešto duže bilježio konstantan razvoj u svim segmentima, izjavio je za Fenu gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Dodao je da se infrastrukturno razvio i urbani i ruralni dio Cazina, te da su značajna sredstva uložena u skoro 400 km putne mreže, vodoobskrbu, kanalizaciju, školske objekte itd.

– Taj trend konstantnog razvoja se manifestuje i kroz broj zaposlenih koji je od 2016. u Cazinu povećan za skoro 3.000 – rekao je Ogrešević.

Naveo je da u ovoj godini očeukuju da desetak firmi pokrene nove pogone u industrijskoj zoni, među kojima su investitori iz Austrije, Holandije i Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Ogrešević je među značajnim novim projektima istakao zatvoreni gradski bazen i rekreacioni centar za koji bi uskoro trebao biti raspisan tender.

Naglasio je da je značajna pažnja posvećena i razvoju turizma te je u planu i skora rekonstrukcija starog grada Ostrošca kao i iskorištavanje izvora termalnih voda.

Ogrešević je istakao da je Grad Cazin jedan od potpisnika novog sporazuma s Fondacijom Mozaik koji se odnosi na poticanje otvaranja novih biznisa bh. državljana iz dijaspore.

– Grad Cazin i partner u projektu će izdvojiti jednake iznose za pokretanje biznisa, po 60.000 KM – precizirao je Ogrešević.

Pojasnio je da već imaju iskustva u takvim projektima i da su u protekle tri godine izdvojili više od 500.000 KM za podršku pokretanju oko 100 novih biznisa.

Previous Od agrarne reforme do udara na državnu imovinu
Next Veliki porast prijava patenta u Bosni i Hercegovini

You might also like

TURIZAM

Evropski gradski odmor u kojem jedenje vani košta manje od 5 funti

Ova zemlja je dom mjesta bez gužve, mirnih nacionalnih parkova i neobične kulture – za djelić cijene Dubrovnika ili Barcelone, piše britanski The Telegraph. Potražite odmor bez gužve u jednom

BH RAZGLEDNICA

Domovina – gdje je duša mirna

Odeš li u tuđi svijet – stranac si do kraja života! Znaš da kidaš vezu s onom grudom iz koje su iznikle mnogobrojne generacije tvojih predaka, zaustavljaš niz, a naslijeđe

BH RAZGLEDNICA

Amina i Ahmed, mladi pčelari iz Sanskog Mosta

Amina i Ahmed Bahtić ubrajaju se u najmlađe pčelare u regiji, a ljubav prema pčelama i pčelarstvu na njih je prenio njihov otac Enes Bahtić, dugogodišnji pčelar iz Sanskog Mosta.