Olimpijski paviljon info turističkog centra KS uskoro na Bjelašnici

Olimpijski paviljon info turističkog centra KS uskoro na Bjelašnici

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će početi s izgradnjom Paviljona turističkog info centra, koji će biti smješten na Bjelašnici (Babin do), na području općine Trnovo.

Paviljon info turističkog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo biće izgrađen na najprometnijem mjestu na Bjelašnici – kružnom toku kod hotela Maršal gdje je najvići fokus turista.

Osim prometa, kružni tok kao mjesto izgradnje je odabran ogledajući se i na evropske standrade, prakse i iskustva, dok se simbolika u gradnji ogleda u pet olimpijskih krugova i boja, koji podsjećaju na Olimpijadu 1984. godine.

Paviljon će biti izgrađen na prostoru od 50 kvadrata, a u gradnji će biti korišteni drvo u kombinaciji sa metalom i staklom.

Izgradnja paviljona info turističkog centra u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak na olimpijskog ljepotici Bjelašnici, koja je glavni planinski centar u Kantonu Sarajevo, planirana je nakon zime.

Bit će to drugi informativni centar čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Prvi informativni turistički centar Turističke zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen na Baščaršiji, a početak radova planiran je do kraja januara 2019. godine. Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će graditi i turističke informativne centre i u općinama Novi Grad i Ilidža.

Previous Otvorena izložba 'Džemal Bijedić- diplomatske aktivnosti'
Next Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

You might also like

TURIZAM

U Tuzlanskom kantonu povećan broj turista i noćenja

U Tuzlanskom kantonu u 2016. godini registrirano je 100 hiljada noćenja, a u 2017. godini broj noćenja iznosi 114 hiljada. Povećan je i broj turista, u prošloj godini iznosio je 46 hiljada. Direktor

BH RAZGLEDNICA

Ostrožac – krajiški dragulj polahko vraća stari sjaj

Srednjovjekovne utvrde i gradovi, manje ili više očuvani, prošarali su pitomo i prelijepo područje Cazinske krajine, podsjećajući na minula vremena koja su imala burne tokove u ovom kraju. Općina Cazin ima više takvih

BH RAZGLEDNICA

Najljepši Stari gradovi, srednjovjekovne utvrde i dvorci u Bosni (VIDEO)

Bosna i Hercegovina obiluje kulturno-historijskim naslijeđem, a Dron.ba u saradnji sa N1 donosi snimke iz zraka nekoliko starih gradova, tvrđava i dvoraca širom zemlje. Pogledajte fascinantne snimke iz Srebrenika, Ključa,