Olimpijski paviljon info turističkog centra KS uskoro na Bjelašnici

Olimpijski paviljon info turističkog centra KS uskoro na Bjelašnici

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će početi s izgradnjom Paviljona turističkog info centra, koji će biti smješten na Bjelašnici (Babin do), na području općine Trnovo.

Paviljon info turističkog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo biće izgrađen na najprometnijem mjestu na Bjelašnici – kružnom toku kod hotela Maršal gdje je najvići fokus turista.

Osim prometa, kružni tok kao mjesto izgradnje je odabran ogledajući se i na evropske standrade, prakse i iskustva, dok se simbolika u gradnji ogleda u pet olimpijskih krugova i boja, koji podsjećaju na Olimpijadu 1984. godine.

Paviljon će biti izgrađen na prostoru od 50 kvadrata, a u gradnji će biti korišteni drvo u kombinaciji sa metalom i staklom.

Izgradnja paviljona info turističkog centra u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak na olimpijskog ljepotici Bjelašnici, koja je glavni planinski centar u Kantonu Sarajevo, planirana je nakon zime.

Bit će to drugi informativni centar čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Prvi informativni turistički centar Turističke zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen na Baščaršiji, a početak radova planiran je do kraja januara 2019. godine. Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će graditi i turističke informativne centre i u općinama Novi Grad i Ilidža.

Previous Otvorena izložba 'Džemal Bijedić- diplomatske aktivnosti'
Next Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

You might also like

TURIZAM

Turističke zajednice KS i TK na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine predstavlja turističku ponudu na sajmu EMITT u Istanbulu, jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja. Ovogodišnje, 25. po redu izdanje prestižnog

TURIZAM

Trivago objavio rang-listu najboljih destinacija: Mostar na 1. mjestu prema cijenama i kvalitetu usluge

Mostar je na prvom mjestu među evropskim turističkim destinacijama, a, prema ocjeni ugledne internet-stranice Trivago. Birali su se gradovi na osnovu ocjena kvaliteta usluge i cijene smještaja u standardnoj sobi

BH RAZGLEDNICA

VIDEO Bosanske ljepote iz zraka – Una

Krajiška ljepotica rijeka Una. Snimak iz zraka – Helifilm.