Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

 

Mlade sportaše cijelog svijeta će u narednih osam dana ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Olimpijski festival mladih EYOF 2019, koji se ovdje održava od 9. do 16 februara pokrenuo je ne samo mlade sportaše koji će na ovim zimskim borilištima tražiti svoje prve i najveće uspjehe nego je stavio u pogon sve ljudske i materijalne kapacitete kako bi domaćini opravdali ukazano povjerenje i svima obezbijedili siguran, ugodan i radostan doživljaj.

Kanton Sarajevo je od samog početka priprema za organizaciju ove velike sportske smotre bio sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju organizatorima i posebno aktivan u finansijskoj podršci ovom događaju.

Vlada Kantona Sarajevo, ministarstva privrede i kulture i sporta su za organizaciju EYOF-a do sada alocirali 4,9 miliona KM. Također, kroz višegodišnje investiranje u sportske kapacitete u gradu i na olimpijskim planinama uloženo je više od 20 miliona KM.

Posebno smo ponosni na doprinos naših policajaca, vatrogasaca,ljekara i ostalih medicinskih radnika, preduzeća za održavanje čistoće, Kantonlanoj Civilnoj zaštiti, Rad-u, Gras-u, Hitnoj pomoći i drugim javnim preduzećima i ustanovama koji će u potpunosti biti na raspolaganju učesnicima i gostima EYOF-a.

Svim građankama i građanima Sarajeva, komšijama u Istočnom Sarajevu,čelnici Kantona Sarajevo upućuju najljepše želje i poručuju da zajedno svi želimo biti dobri domaćini našim gostima, da odavde ponesu najljepše uspomene. Mladi sportaši neka postignu najbolje rezultate.

Previous Poznate sklupture ponovo nad Miljackom
Next Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Privode se kraju radovi na izgradnji drugog fudbalskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”. Stadion dimenzija 70 puta 40,

SPORT

Juniori pobjedom počeli kvalifikacije – 2:0 protiv Francuske

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine  danas su u francuskom gradu Romorantin protiv domaće selekcije odigrali meč prvog kola grupe 5 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mladi Zmajevi su ostvarili

SPORT

Reprezentativac Austrije: Bili smo uplašeni pred 20.000 Bosanaca

  Reprezentacija Austrije remizirala je sa Bosnom i Hercegovinom u Beču na stadionu Ernst Happel, bilo je 0:0, a Zmajevi su obezbijedili plasman u Ligu A u Ligi nacija. Defanzivac