Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

 

Mlade sportaše cijelog svijeta će u narednih osam dana ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Olimpijski festival mladih EYOF 2019, koji se ovdje održava od 9. do 16 februara pokrenuo je ne samo mlade sportaše koji će na ovim zimskim borilištima tražiti svoje prve i najveće uspjehe nego je stavio u pogon sve ljudske i materijalne kapacitete kako bi domaćini opravdali ukazano povjerenje i svima obezbijedili siguran, ugodan i radostan doživljaj.

Kanton Sarajevo je od samog početka priprema za organizaciju ove velike sportske smotre bio sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju organizatorima i posebno aktivan u finansijskoj podršci ovom događaju.

Vlada Kantona Sarajevo, ministarstva privrede i kulture i sporta su za organizaciju EYOF-a do sada alocirali 4,9 miliona KM. Također, kroz višegodišnje investiranje u sportske kapacitete u gradu i na olimpijskim planinama uloženo je više od 20 miliona KM.

Posebno smo ponosni na doprinos naših policajaca, vatrogasaca,ljekara i ostalih medicinskih radnika, preduzeća za održavanje čistoće, Kantonlanoj Civilnoj zaštiti, Rad-u, Gras-u, Hitnoj pomoći i drugim javnim preduzećima i ustanovama koji će u potpunosti biti na raspolaganju učesnicima i gostima EYOF-a.

Svim građankama i građanima Sarajeva, komšijama u Istočnom Sarajevu,čelnici Kantona Sarajevo upućuju najljepše želje i poručuju da zajedno svi želimo biti dobri domaćini našim gostima, da odavde ponesu najljepše uspomene. Mladi sportaši neka postignu najbolje rezultate.

Previous Poznate sklupture ponovo nad Miljackom
Next Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina saznala imena protivnika u kvalifikacijama za EURO 2020

  Danas su u Dablinu izvučeni parovi grupa za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2020. godine. Zmajevi su od najjačih suparnika dobili Italijane… Grupa J: Italija, Bosna i Hercegovina, Finska, Grčka, Armenija,

SPORT

Edin Džeko novi igrač italijanskog šampiona Intera

Bosanski fudbalski repreztentativac Edin Džeko (35) stigao je danas u Milano gdje će nakon ljekarskih pregleda potpisati dvogodišnji ugovor s prvakom Italije – Interom. Nakon višegodišnjeg igranja za Romu, gdje

SPORT

Beč u bosanskim bojama: Bosnu i Hercegovinu će večeras bodriti blizu 20.000 navijača

  Od ranih jutarnjih sati na ulicama Beča veliki je broj navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su napravili odličnu atmosferu i u dobrom raspoloženju dočekuju večerašnju utakmicu s