Omogućen ulazak u Bosnu i Hercegovinu srodnicima bh. državljana evukuisanih iz Gaze

Omogućen ulazak u Bosnu i Hercegovinu srodnicima bh. državljana evukuisanih iz Gaze

Omogućen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu srodnicima bosanskohercegovačkih državljana evakuisanih iz Gaze, saopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH.

Naime, na 18. vanrednoj telefonskoj sjednici, Vijeće ministara je u novom tekstu donijelo Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uvjetima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH.

Na ovaj način omogućen je olakšani ulazak u BiH za 30 osoba koji su srodnici  državljana BiH, a evakuisani su zajedno s državljanima BiH iz Pojasa Gaze.  

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostavit će Graničnoj policiji BiH spisak s imenima 30 osoba, koji uz osobne sadrži i podatke o srodstvu s bh. državljanima. Ulazak je omogućen preko graničnog prijelaza ‘Međunarodni aerodrom Sarajevo’.

Ranije je saopćeno da je za državljane BiH i njihove srodnike, koji su uspješno evakuisani iz Pojasa Gaze, Država Katar osigurala avion i snosit će troškove njihovog boravka u Egiptu i prijevoza u Bosnu i Hercegovinu. 

Izvor: Agencije

Previous Roman “Melun” Envera Čolakovića štampan prvi put!
Next The New York Times: Rat pretvara Gazu u 'groblje' za djecu

You might also like

NAŠI DANI

Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima

Visoki predstavnik Valentin Inzko pohvalio je sve građane Mostara koji su jučer izašli na birališta i prvi put nakon više od deset godina glasali za svoje predstavnike. Također je pohvalio

NAŠI DANI

Pomoć iz naše zemlje među prvima ušla u Palestinu

MFS-EMMAUS DOSTAVIO POMOĆ NARODU PALESTINE Podijeljena prva pomoć u vidu odjeće palestinskoj djeci koja su smještena u jednoj od škola koja još nije pogođena u napadima. Danas je ušao i

NAŠI DANI

Muftija Fazlović u Vlasenici: Kontinuirani pritisci na Bošnjake neće postići svoj cilj

 Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović sinoć je u Hajrija džamiji u Vlasenici zajedno s džematlijama klanjao teravih-namaz, te ovom prilikom poručio da su pritisci na Bošnjake u ovom gradu kontinuirani, ali