“Ono što se dešava u pojasu Gaze sa palestinskim narodom nema paralele u drugim historijskim trenucima. U stvari, postojalo je kada je Hitler odlučio da ubija Jevreje”

“Ono što se dešava u pojasu Gaze sa palestinskim narodom nema paralele u drugim historijskim trenucima. U stvari, postojalo je kada je Hitler odlučio da ubija Jevreje”

– Izrael je u nedjelju optužio brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lulu da Silvu da je banalizirao holokaust i nanio uvredu jevrejskom narodu nakon što je uporedio izraelski rat protiv militanata Hamasa u Gazi sa nacističkim genocidom tokom Drugog svjetskog rata.

“Ono što se dešava u pojasu Gaze sa palestinskim narodom nema paralele u drugim historijskim trenucima. U stvari, postojalo je kada je Hitler odlučio da ubija Jevreje”, rekao je Lula novinarima tokom 37. samita Afričke unije u Adis Abebi.

Ministarstvo vanjskih poslova u Jerusalemu saopćilo je da će pozvati brazilskog ambasadora na ukor zbog ovih primjedbi, koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu opisao kao “sramotne i teške”.

“Ovo je trivijalizacija holokausta i pokušaj napada na jevrejski narod i pravo Izraela na samoodbranu. Poređenje između Izraela i nacista i Hitlera znači preći crvenu liniju”, rekao je Netanyahu u izjavi.

Izvor: Agencije

Previous Sa startnim brojem 46, Muzaferija zauzela 16. mjesto u superveleslalomu
Next Amra Selimović je najmlađa doktorica nauka u Bosni, stručnjak je za blockchain tehnologiju

You might also like

NAŠI DANI

‘Schmidt nedopustivo pogazio Ustav FBiH, oktroirana Vlada uz ignorisanje većinske volje Bošnjaka neprihvatljiv presedan’

Odluka Visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne privremenu odluku je skandalozna suspenzija Ustava Federacije i svih demokratskih načela, na šta niko, pa ni Visoki predstavnik nema pravo.  Namjera da se

NAŠI DANI

Ganić: ‘Izabrali smo jedini put da se Bosna i Hercegovina sačuva, sve ostale opcije u to vrijeme bile su da se borimo za neke druge’

Izabrali smo jedini put da se Bosna i Hercegovina sačuva, sve ostale opcije u to vrijeme bile su da se borimo za neke druge, ali mi smo se odlučili boriti

NAŠI DANI

Nakon što je osvojila završni WTA Tour, teniserka Jabeur se rasplakala zbog Gaze

7. teniserka svijeta Anas Jabeur objavila je u srijedu da će donirati dio svog GNP Seguros WTA Finals Cancun nagradnog novca za pomoć Palestincima. Nakon što je pobijedila Čehinju M.