Općina Centar i Grad Sarajevo će snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za državno prvenstvo

Općina Centar i Grad Sarajevo će snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za državno prvenstvo

 U utorak je u prostorijama Općine Centar Sarajevo načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći Općine Centar ovom istaknutom košarkaškom klubu.

Naime, Općina Centar će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za prvenstvo Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021, i to u omjeru Općina 60 posto, a Gradska uprava ostatak sredstava.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te izrazio spremnost da se Općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivno uključi u rješavanje problema sa kojima se KK „Bosna“ suočava.

-Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uljučiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK „Bosna“ i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja „Bosne“, pojasnio je Ajnadžić.

Bradić se u ime uprave KK „Bosna-Royal“ zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te izrazio nadu da će i ostale lokalne zajednice slijediti dobar primjer Općine Centar.

Previous Plenkoviću i velikohrvatima sporno kada Bošnjaci biraju Komšića; izbor načelnika Vareša ne spominju
Next Priznanje ‘Počasni građanin Grada Sarajeva’ dobit će Jure Franko

You might also like

SPORT

Prije 19 godina Željo se vratio kući, a derbi na Grbavicu (VIDEO)

Prije 19 godina, 2. maja 1996. godine odigrana je prva fudbalska utakmica na stadionu Grbavica, nakon reintegracije (19. mart), i to između dva najpopularnija fudbalska kluba u državi. Željezničar i

SPORT

Juniori Bosne i Hercegovine bolji od Francuske na početku Eurobasketa

Juniorska (U18) košarkaška reprezentacija naše države pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo koje se igra u Slovačkoj. Naši košarkaši bili su bolji od favorizovane Francuske – 66:65. Najbolji u našoj selekciji

SPORT

Lana Pudar nakon povratka u domovinu: Na medalju sam jako ponosna. Sav rad i trud se isplatio

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar vratila se u Bosnu i Hercegovinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dhabiju zabilježila još jedan historijski uspjeh našeg sporta.