Općina Prozor-Rama odbila proglasiti Komšića personom non grata

Općina Prozor-Rama odbila proglasiti Komšića personom non grata

 

Općinski načelnik Prozora/Rame Jozo Ivančević odbio je zahtjev HDZ BiH da se hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića proglasi nepoželjnom osobom i u toj sredini, a u petak je za sarajevsko “Oslobođenje” izjavio kako ne želi učestvovati u kampanji čiji je jedini cilj prikriti sve promašaje za koje je, po njegovim riječima, odgovoran čelnik HDZ BiH Dragan Čović i politika koju je on vodio.

“Draganu Čoviću su kandidatura i izbor Željka Komšića došli kao glavni prekrivač svih teških promašaja, nedosljednosti i neispunjenih obećanja“, kazao je Ivančević, koji je član HDZ 1990.

„Mi smo se davno usprotivili Čovićevom jednoumlju i demokratski pokazujemo svoje stajalište. Ovo pokazivanje našeg stajališta ne mora biti odmah put u raskol, nego razvoj demokratije unutar stranke, ali i u cijeloj zajednici. Ako i dođe do raskola, to je upravo ostvarivanje cilja Dragana Čovića koji pokušava uništiti opoziciju među Hrvatima BiH. Mi u Prozor-Rami ne planiramo mijenjati mišljenja i stajališta iskazana prilikom osnivanja HDZ-a 1990″, kazao je Ivančević.

Sam Komšić je izjavio kako se ne uzrujava posebno zbog toga što su ga u većinskim hrvatskim sredinama proglasili za nepoželjnu osobu.

“Institut persone non grata, koji su za mene uvele HDZ-ove općine, meni je smiješan. Ne trebaju oni meni, njima sam ja potrebniji. Krećem se u Sarajevu, ali i u općinama u srednjoj Bosni i tamo se animozitet među običnim ljudima ne osjeti, to nam servira politika”, izjavio je Komšić prilikom gostovanja u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 ranije ovog mjeseca.

 

Izvor: Agencije

Previous Dijelovi Sarajeva koje ne biste prepoznali danas
Next Elma i Nedim, mladi i vrijedni: Studiraju i posluju u glavnom gradu

You might also like

NAŠI DANI

Uručeni ključevi 22 automobila prilagođena potrebama RVI

Današnjim uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, okončan je ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije.  Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu

NAŠI DANI

U Mostaru napali oca i sina, državljane Španije zbog dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine

Mostarska policija utvrdila je identitet jednog od trojice mlađih napadača koji su u četvrtak u mostarskom parku Zrinjevac napali muškarca iz Španije i njegovog sina jer je dječak nosio dres

NAŠI DANI

Iz njemačkog ugla: Četiri regionalne kompanije koje su izašle na svjetsku scenu

Njemački magazin Market International objavio je nedavno članak afirmativnog karaktera o nekoliko uspješnih kompanija sa sjedištem na Zapadnom Balkanu, poručivši već u naslovu da se radi o “skrivenim liderima na