Općina Stari Grad obradovala građane čestitkama i poklonima povodom Ramazanskog Bajrama

Općina Stari Grad obradovala građane čestitkama i poklonima povodom Ramazanskog Bajrama

Ramazan u Starom Gradu i ove godine je po mnogo čemu bio poseban. Svečano ukrašene ulice starogradske jezgre povodom ramazana doprinijele su da ugođaj i atmosfera za ramazan budu ljepši nego ikada, a brojni građani i turisti iskoristili su taj motiv na svojim fotografijama sa Baščaršije.

Image

Da Ramazan u Starom Gradu bude poseban doprinijeli su i pokloni koje su Općina Stari Grad i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić poklanjali građanima. Uoči ramazana svi koji su se zadesili na Baščaršiji dobili su prigodne poklone, čestitke i ramazanske vaktije. A, danas su građanima povodom predstojećeg Bajrama ponovo podijeljeni prigodni pokloni, uz bajramsku čestitku načelnika Hadžibajrića.

Image

“Bajram je praznik koji nas vraća istinskim porodičnim vrijednostima, međusobnom prijateljstvu i komšijskoj pažnji. Stoga podijelimo radost i toplinu našega velikog praznika sa svim ljudima dobre volje i približimo se jedni drugima misleći o dobru i šireći dobra djela.

Image

Neka Vam svjetlost Bajrama obasja dušu, a život ispuni srećom i blagostanjem. Bajram Šerif Mubarek Olsun!,” pisalo je u čestitkama koje je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić uputio građanima.

Image

Uz svaku čestitku, građani su dobili i knjige bosansko-hercegovačkih autora sa tematikom Sarajeva i njegovog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i temama iz ne tako davne prošlosti i sudbine koja je ovaj grad zadesila u periodu agresije, a koja dokazuje da je ovo Grad heroj.

Image

Uz svaku knjigu, građani su dobili i cvijet, a ovaj gest ih je iznenadio i obradovao.

Image

Među onima koji su danas obradovani poklonom ispred Gazi Husrev-begove džamije bio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Abdulgafar ef. Velić.

Image

“Ovo je zaista lijepa gesta i zahvaljujem se načelniku Ibrahimu Hadžibajriću što svaki put na prigodan način obilježava značajne praznike u Sarajevu,” poručio je ef.Velić.

Previous Sutra tradicionalni bajramski koncert "Bajram dođe, mirišu avlije"
Next Tuzla: Obilježavanje Ramazanskog Bajrama na Trgu slobode - uz prigodan program, baklave, kolače i sokove

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Testna vožnja kroz novi tunel Ivan, uskoro završetak radova

Završetak radova na novom tunelu Ivan planiran je krajem augusta ove godine kada bi izvođač trebao kompletirati i izvršiti primopredaju okončanih radova investitoru (JP Autoceste FBiH). Ekipa Federalne novinske agencije

HISTORIJA

Bosanska primorska teritorija – Klek

-Klek je bio prije posjed humskih knezova a kasnije bosanskih vladara (poslije 1322 godine). Tu je bio trg soli koji su Dubrovčani držali pod zakup kao i onaj u Drijevi

NAŠI DANI

Od sinoć pada u većem dijelu Bosne i Hercegovine: Snježna idila na ulicama Sarajeva

  Snijeg od sinoć pada u većem dijelu Bosne i Hercegovine i u mnogim gradovima zabijelio je ulice, parkove, krovove… dok se na planinama stvaraju sve bolji uslovi na početku