Osigurat će radna mjesta za oko 350 uposlenika – otvaranje ASA bolnice 25. novembra

Osigurat će radna mjesta za oko 350 uposlenika – otvaranje ASA bolnice 25. novembra

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor projekta ASA Bolnice profesor Rasim Jusufović posjetili su danas gradilište prve privatne bolnice, čije se otvaranje očekuje 25. novembra.

ASA bolnica će imati sedam spratova, kapaciteta 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala, a osigurat će radna mjesta za oko 350 uposlenika.

Načelnik Semir Efendić kazao je da gradnja nove bolnice nije svakidašnja stvar u Bosni i Hercegovini, te da se radi o veoma značajnom iskoraku za naš zdravstveni sistem.

,,Kao načelnik Općine prvi put sam u posjeti gradilištu i najvećoj investiciji u oblasti zdravstva u općini Novi Grad Sarajevo, ali i u Bosni i Hercegovini. Sretan sam kao načelnik da se to dešava u našoj općini. Ova investicija važna je i za naš građevinski sektor, jer ovdje već duži vremenski period traju radovi, gdje je svakodnevno uposleno stotine građevinskih radnika, koji zarađuju svoju platu. Sam objekt u potpunosti je opremljen savremenim tehnologijama, a mi smo zemlja koja je u 21. vijeku u potrebi za razvojem u svim oblastima. Kao društvo izdvajamo mnogo novca za zdravstvene usluge putem naših fondova, ali nažalost te usluge nisu tako dobre. Vjerujem da će ovakva jedna bolnica poslužiti kao primjer kako se treba boriti za svakog pacijenta. Kada sam razgovarao sa menadžmentom ove bolnice, ono što sam shvatio jeste da će se oni do kraja boriti za svakog pacijenta, što bi trebalo da rade sve ustanove, a mi to u zdravstvenom sistemu nažalost nemamo”, kazao je načelnik Efendić.

Istakao je da je važno da naša zemlja ima veliki broj stručnjaka širom svijeta, koji rade u oblasti zdravstva, te da mnogo institucija širom svijeta u oblasti zdravstva nastupa na jedan menadžerski način gdje se nude bolji uslovi doktorima, te da se postojanjem ovakve ustanove daje mogućnost da se sa našim stručnjacima širom svijeta razgovara da oni ipak rade i u Bosni i Hercegovini.

Direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović kazao je da građevinski radovi teku u onom toku kako je i planirano, te da su povoljne vremenske prilike pogodovale da se urade građevinski radovi koji su osjetljivi na temperaturu. Ovom prilikom istakao je novitet u bh. zdravstvu, a to je sistem komunikacije pacijenta s porodicom uz pomoć kojeg će porodica u svakom trenutku biti upoznata sa stanjem pacijenta. Također je dodao da trenutno rade na obradi svih prijava koje su pristigle tokom raspisanog javnog oglasa za zapošljavanje.

,,Vrlo smo pozitivno iznenađeni reakcijom stručne javnosti, kao i brojem prijavljenih saradnika ASA bolnice. Ponosni smo da će članovi porodice u svakom momentu imati tačnu informaciju u kojoj fazi liječenja se pacijent nalazi tj. da li je u pripremi za operaciju, da li je operacija u toku, te da li se nalazi u jedinici intenzivne njege ili je konačno sišao u ”recovery sobu. Također smo ponosni na to da će u bolnici biti porodilište, koje će se nalazit na trećem spratu naše zgrade. Uskoro će buduće majke moći vidjeti kako će to sve izgledati i koje usluge će sve biti pružene”, kazao je direktor Jusufović.

ASA bolnica će pružati visokokvalitetnu medicinsku uslugu po zapadnim standardima i predstavljat će mjesto izvrsnosti u svim svojim segmetnima djelovanja. Trenutno se provode intenzivni radovi na samoj građevini, a njihov završetak očekuje se krajem ove godine kada će ova bolnica otvoriti svoja vrata za sve pacijente.

-Objekat se gradi u općini Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka. 

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Bajrović: Ovo je bila orkestrirana kampanja laži stranaka koje su sada u Vijeću ministara
Next Novi državni ministar sigurnosti: 'Tu je relativno dosta stvari koje su potpuno nove za mene... Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju'

You might also like

NAŠI DANI

Plakate kojima se negira genocid i veliča zločinac, poskidali Srebreničani kojima je dosta zastrašivanja

Plakate s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i parolama kojima se on veliča, a negira genocid, tokom dana u Srebrenici su uklonili, kako nam je rekao predsjednik SDA Srebrenica

NAŠI DANI

Vlada FBiH: INORMACIJE I ZAKLJUČCI O ZAVODU PAZARIĆ

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, razmatrala više informacija o izvršenim nadzorima na radom JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te donijela

ŽIVOT

Ko je bio Hasan Muratović: Impresivna akademska i politička karijera bivšeg državnog premijera

Prvi poslijeratni premijer Vlade Bosne i Hercegovine profesor doktor Hasan Muratović preminuo je u 80. godini jutros od posljedica koronavirusa u Sarajevu, javili su mediji u Bosni i Hercegovini. Iza