Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđeni ratni zločinac Radislav Krstić, bivši komandant Drinskog korpusa VRS, priznao je ličnu odgovornost za zločine počinjene u Srebrenici.

U pismu koje je uputio Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove u Hagu, Krstić moli da ga se nakon dvije trećine izdržane zatvorske kazne pusti na slobodu.

Navodi, između ostalog, da sve zločine za koje je osuđen priznaje, da prihvata odgovornost, te da mu je žao i da se kaje.

U pokajničkom pismu, Krstić zločine navodno priznaje, ali ih ne naziva pravim imenom. Umjesto termina genocid koristio je termin zločini.

‘Ako budem pušten, nadam se da ću živjeti sa kćerkom u Beogradu. Obavezujem se da se neću baviti politikom, neću govoriti o svom slučaju, ne poricati zločine koji su se dogodili, te ne veličati druge koji su osuđeni za zločine pred MKSJ-om ili pred sudovima Bosne i Hercegovine’ – piše uz ostalo.

(MiruhBosne/federalna.ba)

Previous U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese
Next „On-Group“u našoj zemlji otvara urede - zanimljiva djelatnost njemačke firme

You might also like

NAŠI DANI

Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta. Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sjeverin: 24. godišnjica od otmice i ubistva 17 Bošnjaka

Sjeverin pripada teritoriji Srbije, zarobljeni civili nisu bili učesnici rata, već su autobusom krenuli u firme u Priboju u kojima su radili U Sjeverinu, na magistralnom putu Rudo – Priboj,

NAŠI DANI

Vijećnica osvijetljena u čast novog američkog predsjednika Joe Bidena

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljenja u čast istinskog i dokazanog prijatelja naše zemlje, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joe Bidena. “Iskrene čestitke upućujem i prvoj ženi potpredsjednici u američkoj historiji