Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđeni ratni zločinac Radislav Krstić, bivši komandant Drinskog korpusa VRS, priznao je ličnu odgovornost za zločine počinjene u Srebrenici.

U pismu koje je uputio Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove u Hagu, Krstić moli da ga se nakon dvije trećine izdržane zatvorske kazne pusti na slobodu.

Navodi, između ostalog, da sve zločine za koje je osuđen priznaje, da prihvata odgovornost, te da mu je žao i da se kaje.

U pokajničkom pismu, Krstić zločine navodno priznaje, ali ih ne naziva pravim imenom. Umjesto termina genocid koristio je termin zločini.

‘Ako budem pušten, nadam se da ću živjeti sa kćerkom u Beogradu. Obavezujem se da se neću baviti politikom, neću govoriti o svom slučaju, ne poricati zločine koji su se dogodili, te ne veličati druge koji su osuđeni za zločine pred MKSJ-om ili pred sudovima Bosne i Hercegovine’ – piše uz ostalo.

(MiruhBosne/federalna.ba)

Previous U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese
Next „On-Group“u našoj zemlji otvara urede - zanimljiva djelatnost njemačke firme

You might also like

NAŠI DANI

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku, posvećenoj Izvještaju visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini

Na početku želim izraziti poštovanje i čestitke predsjedniku Vijeća sigurnosti, kao i zadovoljstvo zbog produženja mandata EUFOR Althea misije u Bosni i Hercegovini. Povod za moje današnje obraćanje odnosi se

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković sastala se u Sočiju sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković sastala se 21. decembra 2021. godine u Sočiju sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

NAŠI DANI

Sve bebe koje se rode u Sarajevu 01.januara dobit će čestitke i novčane darove

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić posjetili su jutros Opću bolnicu Prim.dr. Abdulah Nakaš gdje su darovali prvu bebu koja se rodila u ovoj