Otvorena sezona skijanja na Bjelašnici (FOTO)

Otvorena sezona skijanja na Bjelašnici (FOTO)

 Nakon kašnjenja zbog nedostatka snijega, danas je na radost svih ljubitelja sportskih aktivnosti otvorena sezona skijanja na Bjelašnici. U funkciji su šestosjed i lift K1, te staza Kolijevka.

Aldin Smajkan, rukovodilac marketinga i prodaje u KJP ZOI ’84, kompanije koja upravlja OC Bjelašnica – Igman, kazao je Feni da su konačno dočekali prve snježne padavine, ali uložili i napore na terenu gdje su radnici radili na uređenju staza, a topovi za vještačko osnježenje danima su u funkciji.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je l_c9733eef0040284956ea99f18c79029b.JPG

– Jučer smo uložili maksimalne napore, ljudi su doslovno nosili snijeg na rukama, da bi mogli pripremiti stazu Kolijevku. Danas je na Bjelašnici samo 20 cm prirodnog snijega, pa smo mi putem sistema vještačkog osnježenja uspijeli “oživjeti” Kolijevku – kazao je Feni Smajkan.

Istakao je da su današnje reakcije skijaša i bordera na stazu odlične.

– Na Bjelašnici danas je i vrijeme zadovoljavajuće, pa je veliki broj turista, skijaša i bordera izašao na planinu. U funkciji su novi lift K1 koji smo napravili pred ovu sezonu. U funkciji je i šestosjedna žičara. Sniženje cijene za dnevne i poludnevne karte je 50 posto, a parking maksimalna dnevna karta je 8 KM na Bjelašnici – kazao je Smajkan.

U narednom periodu meteorolozi najavljuju pad temperatura i više padavina. Stoga se može očekivati da će u skorije vrijeme cijela Bjelašnica biti prekrivena snijegom i cijela skijaška staza će biti u funkciji.

– Krećemo u nove pobjede, nadamo se da će ove sedmice biti nove snježne padavine, pa da ćemo otvarati i ostale dijelove skijališta – istakao je Smajkan.

Dodao je da Igman još uvijek nije otvoren jer nema dovoljno snijega za sigurno skijanje.

– Nastavljamo proizvoditi vještački snijeg. Pripremamo i stazu ‘Štinji Do’, kao i stazu ‘Olimpijski spust’. Topovi su i dalje u funkciji na tim stazama i nastavljamo pripreme kako bi sezona bila uspješna – kazao je Smajkan.

Previous Povjesničar Neven Budak ponovio onima kojima nije jasno: Tvrtko je bio bosanski kralj i simbolizirao bosansku državnost
Next ZNATE LI KOLIKO IH JE Neriješeni slučajevi ubistava i napada na Bošnjake u RS nikog ne brinu!

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Snijeg očistio zrak u Sarajevu!

Ministar prostornog uređenja, građanja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Čedomir Lukić donio je Naredbu o ukidanju druge epizode “Upozorenje” i prve epizode “Pripravnost” povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku

BAŠTINA

Vodenica Starac pored vodopada Blihe turistička atrakcija

 Nadomak vodopada rijeke Blihe, na području Sanskog Mosta, vodenica Starac melje brašno, a Meho Krupić sjedi u hladu i teše drvene kašike. Mlin je tu od pamtivijeka, on ga je

BH RAZGLEDNICA

U Olovu će se graditi obdanište, škola i vanjski termalni bazeni

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje obdaništa, koji će ovo ministarstvo