Otvoreno renovirano porodilište u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”

Otvoreno renovirano porodilište u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”

Renovirano porodilište Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je otvoreno, a svečanosti su prisustvovali i predstavnici Kantona Sarajevo, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, direktorica ZZO KS Zilha Ademaj, uposlenici. 

Osim kompletne adaptacije prostora, nabavljena je moderna medicinska oprema, a kadar je prošao obuke i adekvatno je educiran.

Odsjek za akušerstvo i neonatologiju renoviran je prvi put otkako je sagrađena Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Raspolaže sa 20 kreveta, a godišnje se u bolnici izvrši 1.500 poroda. 

Općina Stari Grad uplatila je 30.000 KM za potrebe porodilišta.

Trudnice imaju i mogućnost izbora alternativnih metoda porođaja, a ispunjen je svjetski standard i protokol da se hitni carski rez može uraditi za manje od deset minuta.

Direktor Opće bolnice Zlatko Kravić proveo je goste i medije po prostorijama porodilišta. 

(Agencije)

Previous Grbovi Bosne i Hercegovine i Grada Sarajeva krase korito Miljacke
Next Vidičevići 15 godina proizvode lubenice, ove godine očekuju proizvodnju od 60 tona

You might also like

NAŠI DANI

Susreti Zlatnih ljiljana u Travniku (VIDEO)

Polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen-obilježje na šehidskom mezarju te akademijom u Travniku obilježeni su tradicionalni susreti Zlatnih ljiljana, 19. po redu.

NAŠI DANI

Pulmolog Edo Selimić: Imao sam koronu i niko me ne može ubijediti da ovaj monstrum nije napravljen u laboratoriji

Edo Selimić je sarajevski pulmolog kroz čije ruke su prošle stotine snimaka pluća oboljelih od COVID-19. Selimić je i sam prebolovao ovu zarazu i za Faktor je ispričao kako je

NAŠI DANI

Državni Institut za mjeriteljstvo: Respiratori će biti upisani u Registar i proslijeđeni bolnicama

 Nakon što je Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine izvršio ekspertnu analizu dokumentacije 100 respiratora iz Kine koje je Federacija BiH platila više od 10 miliona KM, utvrđeno je da