Pakistanski sud oslobodio bivšeg premijera Imrana Khana

Pakistanski sud oslobodio bivšeg premijera Imrana Khana

Pakistanski sud u ponedjeljak je oslobodio bivšeg premijera Imrana Khana u slučaju kojim je bio optužen za odavanje državnih tajni, javlja Anadolu.

Vijeće Višeg suda u Islamabadu predvođeno glavnim sudijom Aamerom Farooq-om, u kratkoj presudi, oslobodilo je krivice i Khanovog ministra vanjskih poslova Shaha Mehmooda Qureshija, koji je bio suoptuženik u ovom slučaju.

Prvostepeni sud osudio je njih dvojicu na 10 godina zatvora u slučaju koji je poznat kao “slučaj šifre”.

Slučaj je vezan za diplomatsku komunikaciju između Washingtona i Islamabada, za koju je Khan rekao da je dio američke zavjere za rušenje njegove vlade prije dvije godine.

Khan, koji je došao na vlast 2018. godine, izgubio je glasanje o povjerenju u parlamentu u aprilu 2022., godinu dana prije isteka mandata.

Trenutno je u zatvoru u slučaju nezakonitog braka zajedno sa suprugom. Njegovu osudu u slučaju korupcije isti je sud poništio prošle godine.

Previous Barbarez nakon debija: Definitivno je bilo dobrih stvari koje će nam poslužiti
Next Kralj Nizozemske Willem-Alexander primio u audijenciju predsjedavajućeg državnog Predsjedništva dr Bećirovića

You might also like

NAŠI DANI

U Bosni narednih dana tokom dana proljetne temperature

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno i sunčano vrijeme sa temperaturama do 18 stepeni, javlja AA. Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa

NAŠI DANI

Bosanska krajina, usputna stanica ili novi dom migranata sa Istoka

  U Bihaću boravi više od 1.500 migranata Među onim dijelom migranata i izbjeglica koji su Bihać prihvatili kao svoj novi grad za život je i Afganistanac Muhsin Safi. U

NAUKA I TEHNOLOGIJA

‘Newton iz Gaze’: Palestinski tinejdžer osvjetljava skloništa u Gazi koristeći energiju vjetra

Palestinski tinejdžer Hussam Al-Attar, 15, nazvan je “Njutnom Gaze” nakon što je uspješno proizveo električnu energiju iz vjetra, koristeći najosnovnije alate. Al-Attar, koji je bio učenik škole Jabel Mukaber u