Pet medalja za bosanske taekwondo reprezentativce na EP u Talinu i Sarajevu

Pet medalja za bosanske taekwondo reprezentativce na EP u Talinu i Sarajevu

Lamija Alihodžić osvojila je bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu posljednjeg dana Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete u Sarajevu.

Predstavnica naše zemlje je u kategoriji žena preko 176cm osvojila prvu medalju u olimpijskom taekwondo sportu i tako ispisala historiju u kategoriji kadeta na ovom nivou takmičenja. Predstavnica Bosne i Hercegovine bila je slobodna u prvom kolu voljom žrijeba, a u četvrtfinalu je slavila u meču sa predstavnicom Italije rezultatom 2:0. U polufinalnom meču zaustavljena je od predstavnice Irana koja je kasnije postala prvakinja svijeta.

Inače danas je u areni hotela Hills uspješno okončano četverodnevno takmičenje na kojem su učestvovalo preko 600 takmičara iz 73 zemlje. U Sarajevu je boravilo preko 1000 gostiju, a svi prisutni imali su riječi hvale za organizaciju i kvalitet takmičenja.

Taekwondo reprezentacija BiH nastupila je nešto ranije u Tallinu (Estonija) gdje se održalo Evropsko taekwondo prvenstvo u olimpijskim kategorijama i Evropsko taekwondo prvenstvo za juniore.

Medalje su osvojili:

Nadina Mehmedović bronzana na Evropskom taekwondo prvenstvu u olimpijskim kategorijama.

Nadina je u prvom meču savladala predstavnicu domaćina Estonije sa 2:0, da bi u drugoj borbi bila bolja od predstavnice Srbije sa 2:1. U borbi za ulazak u finale Nadina je poražena od predstavnice Srbije, ali je osvojila bronzanu medalju.

Ada Avdagić bronza (Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama).

Ada Avdagić savladala je predstavnice Andore i Njemačke, da bi u polufinalu bila zaustavljena od predstavnice Švedske čime je osvojila bronzanu medalju.

Benjamin Husić bronza (Evropsko juniorsko prvenstvo).

Benjamin Husić bio je bolji od predstavnika Njemačke i Ukrajine, a u polufinalnom meču poražen je od predstavnika Srbije.

Sara Pidro srebro (Evropsko juniorsko prvenstvo).

Sara Pidro osvojila je srebrenu medalju sjajnim nastupom i pobjedama nad predstavnicama Kipra, Hrvatske i Španije. U finalnom meču poražena je od predstavnice Bugarske, čime je osvojila srebrenu medalju.

Previous Selimović osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu
Next Nurkić u Srebrenici: Želim pomoći ovoj djeci izgradnjom škole i košarkaškog terena

You might also like

SPORT

Naši odbojkaši u finalu Evropskog prvenstva!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirale se u finale kontinentalnog takmičenja nakon današnje pobjede nad Ukrajinom. Naši zlatni odbojkaši u lovu su na svoju desetu titulu prvaka Evrope.

SPORT

Bosanska biciklistkinja 4. na Svjetskom prvenstvu

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla (Tanović) Njemčević zauzela je četvrto mjesto na utrci Svjetskog prvenstva u Škotskoj. 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj, nakon što je loš dan i 11.

SPORT

Gdje je Bosanac stao, neka Hercegovac nastavi!

Bosanskohercegovački fudbalski trener Vahid Halilhodžić u petak je zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Japana. Sjajni stručnjak tako je postao osmi stranac na klupi selekcije Zemlje izlazećeg sunca. Ipak,