Pezer izborio plasman u sutrašnje finale u bacanju kugle na EP-u u Istanbulu

Pezer izborio plasman u sutrašnje finale u bacanju kugle na EP-u u Istanbulu

U periodu od 2. do 5. marta u Istanbulu se održava Evropsko atletsko prvenstvo.

Na današnjem programu su bile polufinalne kvalifikacije u disciplini bacanje kugle u kojima je nastupao predstavnik Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer.

U polufinalnom nastupu, Pezer je kuglu bacio na udaljenost od 20,20 m što je bilo dovoljno da se plasira u finalnu seriju Evropskog atletskog prvenstva.

„Sretan sam što će Bosna i Hercegovina imati svog predstavnika u finalu jednog velikog takmičenja kao što je Evropsko atletsko prvenstvo. Nastup u finalnoj seriji je sutra, daću sve od sebe da ostvarim što bolji plasman na ovom prvenstvu.“

Amel Tuka pobijedio je u četvrtoj kvalifikacijskoj trci te je uspio izboriti plasman u polufinale u trci na 800 metara. Tuka je pobijedio s vremenom 1:47.22

Abedin Mujezinović je u prvoj kvalifikacijskoj trci istrčao svoje najbolje vrijeme sezone- 1:48.77, ali je završio kao peti te se nije plasirao u polufinale.

(Polufinalne trke na 800 metara održat će se u subotu, 4. marta, s početkom u 17.35, odnosno 17.43 sati, dok je finale na programu zadnjeg dana, u nedjelju, 5. marta, u 18.22 sati.)

Previous U Janji obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Klanjana dženaza Edhemu Omeroviću Titi

You might also like

SPORT

Bosanske košarkašice doputovale u Osaku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Osaku, gdje je očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uz članove stručnog štaba, u japanski grad stigle su sljedeće igračice:

SPORT

Taekwondo: Četiri medalje za naše kadetkinje

Bosanskohercegovačka kadetske reprezentativke Ira Grgić i Milica Vasić osvojile su srebrene, a Ejla Makaš i Jelena Vasić bronzane na kadetskom Evropskom prvenstvu koje se proteklih četiri dana održalo u Sarajevu. 

SPORT

Bosanske košarkašice na Svjetskom prvenstvu – 22. prva utakmica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Sidneju zvanično fotografiranje za potrebe Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) pred početak Svjetskog prvenstva. Također je nekoliko bh. igračica dalo intervjue