Pismo izraelske majke Hamasu: ‘Hvala na izuzetnoj humanosti’

Pismo izraelske majke Hamasu: ‘Hvala na izuzetnoj humanosti’

Danielle Aloni piše emotivno pismo u kojem izražava zahvalnost borcima Hamasa za brigu koju su pružili njenoj kćeri Emiliji tokom njihovog 49-dnevnog zatočeništva u opkoljenoj Gazi, prenosi TRT World.

Danielle Aloni i njena kćer Emilia (5) bile su taoci Hamasa 49 dana u opkoljenoj Gazi.

Dana 24. novembra, izraelska majka i kćer puštene su na slobodu u sklopu sporazuma o privremenom prekidu vatre između Hamasa i Izraela i ponovo su se spojile sa svojim rođacima.

Prije nego što su napustili Gazu, Danielle Aloni je napisala pismo “hvala” Hamasu rekavši: “Zahvaljujem vam od srca na vašoj izuzetnoj humanosti prema mojoj kćeri Emiliji.”

Qasam Brigade, što je naoružano krilo Hamasa, podijelilo je pismo na svom službenom Telegram računu u 16:49 GMT 27. novembra.

Pismo je originalno napisano na hebrejskom i popraćeno je arapskim prijevodom, zajedno sa fotografijom majke Izraelke i njene kćeri.

U svom rukom pisanom pismu na hebrejskom, Danijela je rekla: “Ona (Emilija) priznaje da se osjeća kao da ste svi vi njeni prijatelji, ne samo prijatelji, već zaista voljeni i dobri”.

Aloni je odala priznanje za dobru brigu o taocima u Gazi i napisala: “Hvala vam za mnogo sati koje ste proveli kao njegovatelji.”

Nadalje je izjavila da se njena kćerka ne samo povezala s Hamasom, već se osjećala i kao kraljica.

“Djeca ne bi trebala biti u zatočeništvu, ali zahvaljujući vama i drugim ljubaznim ljudima koje smo sreli na putu, moja kćerka se osjećala kao kraljica u Gazi”, rekla je.,,

Na dugom putu na kojem smo bili, nismo sreli nikoga ko nije bio ljubazan prema njoj, odnosili ste se prema njoj ljubazno i ​​saosećajno.

Aloni je svoje pismo završila sa suosjećanjem prema Hamasu, rekavši: “Pamtit ću vaše ljubazno ponašanje uprkos teškoj situaciji s kojom ste se suočili i teškim gubicima koje ste pretrpjeli ovdje u Gazi.”

“Voljela bih da na ovom svijetu zaista možemo biti dobri prijatelji”, napisala je ona i dodala svoje dobre želje stanovnicima Gaze “Želim vam svima zdravlje i blagostanje… zdravlje i ljubav vama i djeci vaših porodica.”

Danielle i Emilia Aloni bile su među 24 izraelska taoca koje je Hamas oslobodio 24. novembra. Bile su u posjeti Danijelinoj sestri i njenoj porodici u kibucu Nir Oz na jugu Izraela prije nego što su uzete kao taoci.

Izrael “skriva od medija” zatvorenike puštene iz Pojasa Gaze

Previous U Bosanskoj Otoci gradi se novi pješački most 
Next Peljto: Suđenje bez VAR-a u našoj ligi izbrusilo me za Evropu

You might also like

NAŠI DANI

Baku: Isporuka oružja Armeniji od strane Srbije neprijateljski potez prema Azerbejdžanu

Zvanični Baku smatra da je isporuka oružja Armeniji od strane Srbije neprijateljski potez prema Azerbejdžanu, zato što je to oružje upotrijebljeno protiv Azerbejdžana tokom sukoba u Tovuzu, javila je agencija

OTPOR BOSNE

Konjic: Obilježena godišnjica 6. korpusa Armije RBiH

Otvaranjem spomen kompleksa “Milaševica” učenjem mevluda i hatma dovom pred duše šehida u mjestu Kruščica, u općini Konjic, danas je obilježena godišnjica 6. korpusa Armije RBiH. Predstavnici vlasti, boračkih udruženja

NAŠI DANI

Donacija Grada Sarajeva za obnovu kuhinje Zavoda Pazarić (VIDEO)

Grad Sarajevo je donacijom od 10.000 konvertibilnih maraka pomogao obnovu kuhinje za Javnu ustanovu Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.