Po 450 maraka svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj

Po 450 maraka svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj

Razgovor o upisu učenika u prve razrede MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj i Zaključku  Općinskog vijeća koji se odnosi na stimulaciju upisa, bio je povod održanog sastanka Općinskog načelnika Jusufa Čavkunovića sa direktorima srednje i osnovnih škola.

Ove godine 87 učenika koji pohađaju deveti razred u osnovnim školama  Kladanj i Stupari  završit će osnovno obrazovanje. Naći će se pred velikom odlukom, izbora i upisa srednje škole na osnovu čega će izgraditi sebe kao ličnost, odrediti svoje profesionalno zanimanje i steći uslove za napredovanje i usavršavanje.

Srednja škola u Kladnju pruža odlične uslove za nastavak školovanja. Osim što ima stručan nastavni kadar, u potpunosti obnovljen i opremljen objekat, od ove godine proširila je i izbor stručnih zanimanja i zvanja.

Pored toga, na prijedlog Općinskog načelnika, na sjednici održanoj 15.03.2022. godine Općinsko vijeće je usvojilo Zaključak o stimulaciji upisa učenika,  čime je uvedena još jedna novina, a riječ je o jednokratnoj novčanoj uplati stipendije u iznosu od 450,00 KM svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj.

Dragi učenici vjerujemo da će vaša odluka biti da nastavite školovanje u svojoj općini,  u Srednjoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj, poručuju iz ove Općine.

Previous Pargan: 'Oni su u sve pore bosanskog društva ušli, samo sa jednim ciljem: da razvale Bosnu'
Next OSA ranije obavijestila entitetsku policiju da je Bašiću ugrožen život

You might also like

NAŠI DANI

Komšić ide u Vatikan na sastanak sa Papom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić trebao bi se krajem ove sedmice u Vatikanu sastati sa papom Franjom saznaju Vijesti.ba Bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

NAŠI DANI

Vukanović: Znate li s čim se igrate!? (VIDEO)

Nebojša Vukanović, poslanik iz Trebinja (SDS) u Skupštini Republike srpske, tokom diskusije na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta upozorio je na suludost politike Milorada Dodika. -Suicid. Autodestrukcija. Ludilo.-Imate li imalo razuma

NAŠI DANI

‘Ili radite, ili odlazite’: Jasne poruke OHR-u sa protesta u Sarajevu

Građani su od Christiana Schmidta tražili da poništi sve odluke i zakone koji podrivaju suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodni subjektivitet Bosne i Hercegovine. U Sarajevu su održani protesti ispred Kancelarije