Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona „Tušanj“  u Tuzli, čija izgradnja je danas službeno počela, potvrđeno je Feni.

Investitor je Gradska uprava Tuzla posredstvom JU „Gradski stadion Tušanj“, a nakon što tribina bude završena raspolagat će sa oko 7.000 natkrivenih sjedišta. Osim toga, raspolagat će moderno opremljenim tržnim centrom s parking prostorom, svlačionicama po UEFA standardima, VIP i press ložama, kao i prostorijama za antidoping kontrolu.

Izgradnja ove tribine najavljena je još prije dvije godine, ali se odustalo zbog nedostatka sredstava.

Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine, ali će se nastojati osigurati uslovi kako bi se već ovog ljeta na „Tušnju“ mogle igrati međunarodne utakmice, ukoliko se Sloboda plasira u Evropsku ligu.

Član UO Slobode Mensur Alić najavio je da će se paralelno raditi i na saniranju nedostataka na sjevernoj tribini stadiona koja je u funkciji, ali koja još nema certifikat UEFA-e.

Po završetku izgradnje tribina i modernizacije stadiona „Tušanj“, kapacitet gledališta povećao bi se na oko 16.000 sjedišta, rečeno je.

 

Previous Široki Brijeg nekada - dom odanih bosanskih vojnika
Next Prikupljaju se dokazi: Slijedi obnova bosanske tužbe protiv Srbije

You might also like

SPORT

Veliko priznanje za Zmaja: Emir Spahić najbolji stoper svijeta u 2015!

Emir Spahić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine najbolji je stoper na svijetu u 2015. godini! Ukratko, ovo je opis za ono što je defanzivac Bayer Leverkusena uradio u prva tri

SPORT

U Centru “Safet Zajko” prva atletska teretana u Bosni i Hercegovini

  Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je jučer sa direktorom Njemačke razvojne konsultantske komapanije GOPA mbH Rankom Markušem i Elmirom Ćerimagićem, predsjednikom Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo

SPORT

Nova pobjeda mladih Zmajeva: Pala je i Litvanija!

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je drugi, veliki trijumf na Eurobasketu. Naši momci danas su u drugoj utakmici C grupe Evropskog prvenstva u Turskoj savladali favorizovanu selekciju Litvanije