Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona „Tušanj“  u Tuzli, čija izgradnja je danas službeno počela, potvrđeno je Feni.

Investitor je Gradska uprava Tuzla posredstvom JU „Gradski stadion Tušanj“, a nakon što tribina bude završena raspolagat će sa oko 7.000 natkrivenih sjedišta. Osim toga, raspolagat će moderno opremljenim tržnim centrom s parking prostorom, svlačionicama po UEFA standardima, VIP i press ložama, kao i prostorijama za antidoping kontrolu.

Izgradnja ove tribine najavljena je još prije dvije godine, ali se odustalo zbog nedostatka sredstava.

Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine, ali će se nastojati osigurati uslovi kako bi se već ovog ljeta na „Tušnju“ mogle igrati međunarodne utakmice, ukoliko se Sloboda plasira u Evropsku ligu.

Član UO Slobode Mensur Alić najavio je da će se paralelno raditi i na saniranju nedostataka na sjevernoj tribini stadiona koja je u funkciji, ali koja još nema certifikat UEFA-e.

Po završetku izgradnje tribina i modernizacije stadiona „Tušanj“, kapacitet gledališta povećao bi se na oko 16.000 sjedišta, rečeno je.

 

Previous Široki Brijeg nekada - dom odanih bosanskih vojnika
Next Prikupljaju se dokazi: Slijedi obnova bosanske tužbe protiv Srbije

You might also like

SPORT

Sead Kolašinac: Ako ima neko ko misli da nećemo na Euro 2016, onda njemu nije mjesto u reprezentaciji

Još od kraja augusta prošle godine, kada je povrijedio ligamente koljena, Sead Kolašinac nije previše izlazio u javnost. Poručio je da će se vratiti još bolji, jači i kvalitetniji, a

SPORT

Bosanski džudisti najuspješniji na European Judo Open Sarajevo 2023.

Nakon zlata Anđele Samardžić prvog dana natjecanja na Evropa Open. Drugoga dana naša sportska heroina Larisa Cerić okitila se zlatnom medaljom. Zlatnu medalju priskrbio je i naš Nikola Pljevaljčić, dok

SPORT

Bosanska plivačica u finalu SP na 200 metara leptir

Naša najbolja plivačica Lana Pudar plasirala se u finale svjetskog prvenstva! Lana je danas plivala kvalifikacije a potom i polufinalnu utrku u disciplini 200 metara delfin/leptir na svjetskom prvenstvu u