Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona „Tušanj“  u Tuzli, čija izgradnja je danas službeno počela, potvrđeno je Feni.

Investitor je Gradska uprava Tuzla posredstvom JU „Gradski stadion Tušanj“, a nakon što tribina bude završena raspolagat će sa oko 7.000 natkrivenih sjedišta. Osim toga, raspolagat će moderno opremljenim tržnim centrom s parking prostorom, svlačionicama po UEFA standardima, VIP i press ložama, kao i prostorijama za antidoping kontrolu.

Izgradnja ove tribine najavljena je još prije dvije godine, ali se odustalo zbog nedostatka sredstava.

Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine, ali će se nastojati osigurati uslovi kako bi se već ovog ljeta na „Tušnju“ mogle igrati međunarodne utakmice, ukoliko se Sloboda plasira u Evropsku ligu.

Član UO Slobode Mensur Alić najavio je da će se paralelno raditi i na saniranju nedostataka na sjevernoj tribini stadiona koja je u funkciji, ali koja još nema certifikat UEFA-e.

Po završetku izgradnje tribina i modernizacije stadiona „Tušanj“, kapacitet gledališta povećao bi se na oko 16.000 sjedišta, rečeno je.

 

Previous Široki Brijeg nekada - dom odanih bosanskih vojnika
Next Prikupljaju se dokazi: Slijedi obnova bosanske tužbe protiv Srbije

You might also like

NAŠI LJUDI

Zvijezda Man. Uniteda Zlatan Ibrahimović tvrdi da je žrtva skrivenog rasizma švedskih medija

  36-godišnjak od bosanskog oca i hrvatske majke vjeruje da zaslužuje bolje poslije njegovih postignuća… Zlatan Ibrahimović tvrdi da je bio žrtva tajnog rasizma u svojoj rodnoj Švedskoj, pišu britanski

SPORT

Olimpik istupio iz Premijer lige, Savez ga degradirao u najniži rang

SAOPŠTENJE ZA JAVNOSTN FK Olimpik Sarajevo Nakon što smo u prethodnoj sedmici analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u

SPORT

Ministar Alikadić: Do kraja godine upotpunosti ću urediti sport

Gost Jutra za sve na BHT-u bio je ministar kulture i sporta Kantona sarajevo Kenan Alikadić. Govorio je o pritiscima koji se vrše na njega i ministarstvo koje vodi a