Počela turistička sezona u Bosni, prednjače Mostar i Neum

Počela turistička sezona u Bosni, prednjače Mostar i Neum

Turistička sezona u Bosni i Hercegovini već je počela, u čemu prednjače Mostar i Neum. Kako kažu, u Turističkoj zajednici Grada Mostara, sezona je počela i prije vremena, a u Neumu je otvorena i sezona kupanja.

Mostar je danas bio prepun turista koji su rado podijelili svoje utiske o gradu na Neretvi. Dolaze iz različitih dijelova svijeta.

Pored Mostara i Neum bilježi veliki priliv turista, posebno za ove prvomajske praznike. Uprkos ne baš visokim temperaturama neki se već kupaju i sunčaju.

U Mostaru je najviše gostiju iz Srbije i Mađarske, kaže direktorica TZ Grada Mostar, što i ne čudi, dodaje, s obzirom na to da su uspostavljene zračne linije između Mostara i Beograda, Minhena, Verone, Barija i Rima. Takođe smatraju da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje.

ELVIRA DILBEROVIĆ, direktorica Turističke zajednice Grada Mostara

“Očekujemo još veći priliv nego što je to bilo prošle sezone. Trenutno jesmo vrlo atraktivna destinacija, ali trenutno svi u gradu Mostaru i u Bosni i Hercegovini moramo raditi da to bude na puno puno većem nivou.”

HARIS ĐONKO, direktor Muzeja “Bosnaseum”

“Tek smo dakle na otvaranju sezone, a prema trenutnim brojevima koje vidimo, gužva na Starom mostu, posjećenost muzeja i svega ostalog ovo sluti na top sezonu koja je puno bolja od prošle. U potpunosti smo popunjeni, sve u ovom trenutku miriše na odličnu sezonu.”

Kada je riječ o glavnini ljeta najave su obećavajuće za još jednu uspješnu sezonu u ova oba bosanskohercegovačka grada.

Videoprilog BHRT.

Turistička sezona u Neumu počela je odlično, svi kapaciteti su jako dobro popunjeni, stigli su Francuzi, Poljaci, Nijemci, a hotelijeri od ovogodišnje sezone očekuju rekorde i po popunjenosti i zaradi, izvještava Fena.

Previous Medalje za bosanske učenike/učenice na Evropskoj i Balkanskoj matematičkoj olimpijadi
Next Entitetski ministri: Minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu države

You might also like

TURIZAM

Malo koja zemlja može se pohvaliti ovim: Rast turizma 12 posto

U periodu januar – oktobar 2019. turisti su ostvarili 1.448.086 posjeta, što je više za 12,0 % i 2.987.903 noćenja, što je više za 10,6 % u odnosu na isti

TURIZAM

Austrijska novinarka o Bosni i Hercegovini: Predivni krajolici, gostoljubivi ljudi i pristup moru

Novinarka austrijskog lista Kurier svoje putovanje po Bosni i Hercegovini započinje u Sarajevu gdje je stigla busom iz Beča. Navodi kako ju je u posjetu pozvala jedna bečka porodica porijeklom

TURIZAM

Sve više turista: Napravljeni promotivni filmovi o sedam skijališta u Srednjoj Bosni

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona predstavila je sedam turističko-promotivnih filmova skijaških centara ovog kantona, koji su urađeni u produkciji TZ, prenosi bh. novinska agencija Patria Predstavljeno je sedam skijaških centara u Srednjoj Bosni